Toma Petcu, senator PNL, a spus că „nu se închide nicio unitate de producție a energiei electrice pe cărbune”

Toma Petcu, senator PNL, a spus că „nu se închide nicio unitate de producție a energiei electrice pe cărbune”.

„PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici și tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menținute și românii vor fi protejați de creșterile galopante ale energiei de pe piețele internaționale, dar va fi păstrată și competitivitatea companiilor românești”, a spus Toma Petcu.

„O noutate foarte importantă pe care o aduce ordonanța pe energie este că apare instrumentul achiziției centralizate, prin care vor putea fi temperate fluctuațiile de preț de pe piața internă. Costuri necontrolate și speculă am fi avut dacă acceptam acele propuneri care prevedeau ca achizitorul unic să-și stabilească singur tarifele percepute. Abia această idee ar fi dus la creșterea netransparentă și incontrolabilă a costurilor energiei electrice și, implicit, a costului plătit de consumatorul final de energie electrică”, a mai spus senatorul PNL.

„Virgil Popescu este ministrul care a reușit să deblocheze Legea Offshore, care a deblocat investițiile din Marea Neagră și care ne reduce dependența de gazul rusesc. Tot Virgil Popescu e ministrul în mandatul căruia România a obținut de la SUA finanțarea necesară construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, prin care România face pași concreți pentru câștigarea independenței energetice. Independența energetică înseamnă nu doar securitate energetică regională, dar și faptul că românii pot beneficia de prețuri mai mici la utilități”, a mai zis liberalul.

„Nu se închide nici o unitate de producție a energiei electrice pe cărbune, ele nu se închid, ci chiar au fost salvate de la faliment de PNL și Virgil Popescu!”, a mai transmis Toma Petcu.

Apoi, senatorul PNL Ion Iordache a subliniat că ministrul Energiei Virgil Popescu a spus ferm şi clar, la Târgu-Jiu că nu se închide nicio centrală pe cărbune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel