Tolontan: "Rușine la Rio". Cum sunt umiliți sportivii români

foto: tolo.ro
foto: tolo.ro

Sportivii români care au mers la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sunt umiliți, după cum arată jurnalistul Cătălin Tolontan, pe site-ul său

Sportivii și antrenorii din lotul olimpic de la Rio au făcut fotografii echipamentului oficial al delegației, unul de o calitate extrem de slabă. Aceste echipamente oficiale Kappa sunt purtate de către sportivii români în sat, în sălile de competiții, când intră la încălzire. Sportivii nu au dreptul să se plângă public, pentru că se poate considera că atacă, ceea ce îi poate costa, potrivit contractului. 

Sportivii au arătat cum albastrul de pe pantaloni a rămas imprimat pe picior, brandurile s-au deteriorat. În plus, două perechi de pantaloni ai scrimerei Simona Gherman s-au rupt, tricourile cu mânecă lungă au intrat la apă. 

Echipamentul se comportă ca unul contrafăcut

"Noi suntem de o viață în sport. Acest Kappa pe care-l purtăm nu pare un echipament original! Se comportă ca un fake, ca unul contrafăcut", a spus unul dintre sportivi. În plus, pe echipament ar fi semne mai puțin obișnuite: unele etichete din interior ale tricourilor sunt cusute, altele sunt parțial tăiate acolo unde trebuia să scrie firma și țara producătoare. În plus, în locul firmei Kappa pe unele etichete apare firma "Sol's Europe" din Franța.

Alin Petrache, șeful COSR, a spus, pentru tolo.ro, că "acesta e lucrul cu care ne confruntăm. Sistemul de licitații publice descurajează negocierile. Te poți trezi cu orice firmă". El a mai spus "Sigur că nu e (n.r. Kappa orice firmă). Mie îmi place acest echipament de bumbac. Dar îi înțeleg dacă lor nu le place".

Foto: tolo.ro 

(w670)

Contractul cu o firmă distribuitoare

Carmen Tocan, șefa Departamentului juridic de la COSR, s-a documentat și a transmis că nu este semnat contract de echipament pentru Rio cu firma Kappa din Italia. Răspunsul acesteia a fost: Contractul a fost realizat pe SEAP cu firma Pax Creative. Ei au lucrat cu un distribuitor Kappa din România, din câte înțeleg". 

După ce i s-a atras atenția că pe eticheta tricourilor e alt nume, nu Kappa, aceasta a spus că "După ce mi-ați spus ne-am uitat și noi. Așa e, aveți dreptate. Am înțeles că, în momentul recepției, cei de la Pax Creative au sesizat și ei". 

Cu toate acestea, Carmen Tocan spune că achiziția s-a făcut corect 100%, că poate hainele nu au fost spălate cum scrie pe etichetă, dar și că scrimerele și-au luat măsuri mici, de aceea s-au rupt pantalonii. "Am cumpărat corect, așa cum ne obligă SEAP-ul. Apoi, în relația cu federațiile se cuvine ca și ei să fie responsabili în materie de echipament. De ce nu a spus nimeni nimic până acum? În schimb, între ce ne dădeau federațiile în listă și măsurile reale erau diferențe foarte mari. Să le spunem și pe astea, cinstit! Și, poate, să fim o echipă!", a mai spus Carmen Tocan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel