Tokyo 2020: Robert Glință și David Popovici, în finalele de la 100 metri spate și 200 metri liber - Update

David Popovici
David Popovici

Înotătorii români Robert Glință și  David Popovici s-au calificat, luni dimineața în finalele de  la de 100 metri spate și 200 metri liber.

UPDATE 2

Ţiriac, despre David Popovici: Rar se întâmplă să ai un asemenea campion, dar să stăm cu picioarele pe pământ

Fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ion Ţiriac, a declarat, luni, comentând performanţa înotătorului David Popovici de a se califica la 16 ani în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, că rar se întâmplă să apară un astfel de campion, dar în acelaşi timp a precizat că este bine ca el să rămână cu picioarele pe pământ.

'Eu ştiam de la Camelia (n.r. - Camelia Potec) mai mult decât publicul larg despre acest mare talent (n.r. - David Popovici). E bine să stăm cu picioarele pe pământ. Am citit şi eu ce au spus americanii despre el, că alunecă pe apă, nu bate din forţă. Adică rar se întâmplă să ai un asemenea campion. Dar să vedem cum se dezvoltă de acum încolo. Pentru că eu cred că e mai important să-l vedem la Paris, decât acum, la Tokyo, la o lună după ce a rupt la juniori', a afirmat Ţiriac, prezent, luni, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis.

Ion Ţiriac speră ca sportivii de la canotaj să câştige câteva medalii la Tokyo. 'Canotajul a fost, este şi va rămâne... de fapt, e singurul care rămâne cu viitor. Să sperăm că ei aduc câteva medalii. Pentru că aici suntem toţi după medalii. După cât se vede, şi Olimpiada s-a schimbat mult, sportivii nu mai vin doar ca să participe, pentru că sunt profesionişti. Iar în aceste condiţii, ca profesionist, la sfârşitul lunii trebuie să te duci cu cecul acasă, pentru că altfel nu poţi să cumperi galoşi la copii', a explicat Ţiriac.

UPDATE 1

'M-am simţit un pic mai bine decât ieri. Cursa de ieri a fost prima şi a setat timpul pentru cele care urmează. Cursa a fost foarte bună, am reuşit să mă calific în finală, e perfect. Mâine o altă zi şi o altă cursă. M-am simţit mai bine în cursă decât ieri în calificări şi sunt convins că mâine va fi frumos. Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 m liber, nici nu mă gândeam la aşa ceva. Dar, se mişcă totul repede, se schimbă, pentru că am un antrenor foarte bun şi acum sunt aici. Ultima indicaţie pe care mi-a dat-o a fost să mă distrez, aşa că asta am şi făcut', a declarat David Popovici, luni, după semifinale, pentru Radio România.

Înotătorul David Popovici a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma, în urmă cu câteva săptămâni. Acesta a reuşit să facă o performanţă impresionantă şi la seniori, la debutul lui la Jocurile Olimpice de la Tokyo, calificându-se cu al şaptelea timp în finala de la 200 m liber. La numai 16 ani, David Popovici şi-a respectat promisiunea făcută înainte de plecarea la JO, de a se califica în finala olimpică, în care va concura marți dimineață.

Știrea inițială

Robert Glință a obținut luni dimineața calificarea în finala probei de 100 metri spate de la Jocurie Olimpice de la Tokyo 2020. În bazinul de la Tokyo Aquatics Centre, Glință a terminat al patrulea în prima semifinală a probei.

Robert Glință a fost cronometrat cu 53:20, obținând al 8-lea timp, cu care s-a calificat în finala probei.

Cel mai bun timp al semifinalelor a fost obținut de americanul Ryan Murphy, cronometrat cu 52:24.

Glință a obținut calificarea având un avans de doar o singură sutime de secundă față de sportivul cronometrat cu al 9-lea timp, japonezul Ryosuke Irie, care a terminat cu 53:21

Robert Glință

Cel mai bun timp personal realizat de Glință în proba de 100 metri spate este de 52:88 obținut anul acesta la la Campionatele Europene de la Budapesta, unde a obținut prima medalie continentală din carieră și, totodată, din istoria participărilor masculine la aceată competiție.

Finala are loc marți dimineața, cu start programat la ora 4.59.

David Popovici a obținut un loc în finala de înot la 200 metri liber

David Popovici a obținut luni dimineața calificarea în finala probei de 200 metri liber de la Jocurie Olimpice de la Tokyo 2020. În bazinul de la Tokyo Aquatics Centre, tânărul de doar 16 ani a terminat al doilea în prima semifinală a probei.

David Popovici a fost cronometrat cu 1:45.68, obținând al 7-lea timp, cu care s-a calificat în finala probei.

Cel mai bun timp al semifinalelor a fost obținut de britanicul Scott Duncan, cronometrat cu 1:44.60.

Cel mai bun timp realizat de Popovici în acest sezon, la 200 metri liber este de 1:45.26, obținut la Campionatele Europene de Juniori, la începutul lunii iulie, timp care este totodată și record mondial de juniori.

Finala are loc marți dimineața, cu start programat la ora 4.43, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel