Tőkés: UDMR la guvernare este reinstaurarea dictaturii din 1989

tokes
tokes
Pastorul Tőkés László, liderul spiritual al partidelor maghiare anti-UDMR, se opune intrării acestei formațiuni la guvernare. Pastorul invocă argumente ideologice, legate de apartenența UDMR la Partidul Popular European, dar și teme vehiculate de propaganda lui Traian Băsescu, care susține că USL se opune democrației și partenerilor euro-atlantici. Tőkés a trimis mass media o scrisoare deschisă pentru maghiarii din Ardeal, susținând nevoia unei Alianțe Împotriva Dictaturii și atacându-i pe Marko Bela și alți lideri UDMR.

”În decembrie 1989 o ţară întreagă a urmărit la televizor transmisiunea în direct a căderii regimului comunist a lui Ceauşescu, se arată în scrisoare lui Tőkés. După 23 de ani (2012), în perioada aniversării evenimentelor de cumpănă ale Revoluţiei de la Timişoara putem urmări, tot la televizor, cum – într-o altă formă – acest sistem se reinstaurează.

Potrivit lui Victor Ponta, Kelemen Hunor a subliniat disponibilitatea UDMR de a participa la guvernarea Uniunii Social-Liberale, la crearea "majorităţii parlamentare şi guvernamentale" a USL. Partidul maghiar, membru în Partidul Popular European îşi justifică sucirea, cu 180 de grade, invocând "interesele maghiarilor din Ardeal".

Iată unde ne aflăm, la două decenii de la glorioasa Revoluţie din România, pecetluită cu sânge... Între timp, politicienii noştri UDMR, care au câştigat un nou mandat, pe care sunt dispuşi să îl pună în slujba social-liberarilor, au tupeul de a folosi memoria sfântă a Revoluţiei din 1989, ca referinţă. „În 1989 istoria a dat o şansă uriaşă maghiarimii din Ardeal, să se ridice şi, prin solidaritate, să îşi decidă propriul destin" – a declarat Markó Béla chiar la această aniversare de doliu, tocmai când această şansă pare să ne scape, pentru totdeauna, printre degete.  Tot cu referire la 1989, deputatul "reales" Kelemen Atilla se laudă că "politicienii UDMR sunt, precum se ştie, cei mai pregătiţi din viaţa politică românească” (sic!).

Am putea duce până la capăt lupta pentru libertate, dacă am duce la bun sfârşit şi "lupta pentru adevăr".

Apelul din iulie al Societăţii Timişoara a fost un semnal de alarmă: "Concetăţeni, democraţia din România este în pericol!”. În spiritul Proclamaţiei de la Timişoara a iniţiat demersurile pentru înfiinţarea Alianţă Împotriva Dictaturii. Noi, maghiarii din Ardeal avem multiple motive să ne alăturăm acestei Alianţe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel