Tokes se amestecă în alegerile din Ungaria

Laszlo-Tokes
Laszlo-Tokes

Europarlamentarul Laszlo Tokes se amestecă în alegerile din Ungaria și critică atitudinea unor lideri politici din Ungaria față de minoritatea maghiară din România. 

Tokes își subliniază nemulțumirea: "Nu putem decât să fim de acord cu acei politicieni români care propun ca 1 decembrie să nu fie Ziua Națională a României, ci numai a poporului român, căci pentru noi, maghiari din Transilvania, această zi nu e una de sărbătoare".

Europarlamentarul continuă: "Iată motivul pentru care am fost siderați, pe vremuri, când primul ministru de atunci al Ungariei, Medgyessy Péter, a sărbătorit ziua de 1 decembrie la Hotelul Kempinski din Budapesta împreună cu Adrian Năstase și cu acompaniament din partea UDMR".

Laszlo Tokes a adăugat că "am rămas uluiți în aceste zile auzind promisiunea electorală a lui Gyurcsány Ferenc, care spune că, în caz de victorie a sa, ne-ar îndepărta din rândul nației și ne-ar văduvi nu numai de recent câștigatul nostru drept de vot (în Ungaria), dar și de cetățenia maghiară pe care am dobândit-o". El a continuat: "Dacă ar fi după ei, maghiarii din Ardeal nu și-ar găsi rezolvare la problemele lor, nici la București și nici la Budapesta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel