Laszlo Tokes: Un guvern de tip tehnocrat ar fi cea mai bună soluţie

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, luni, că un guvern tehnocrat ar fi cea mai bună soluţie, iar ca premier, el consideră că este nevoie de o personalitate apolitică şi cu moralitate ridicată.

"Eu cred că e adevărat că premierul nu poate fi unul sau altul care ar fi prea tare angajatul partidelor care pot fi răspunzătoare pentru situaţia actuală. Guvernul tip tehnocrat se arată de a fi cea mai bună soluţie, dar poate mai bine am avea nevoie de o personalitate la un rang înalt moral din ţară şi ţara este foarte bogată în personalităţi intelectuale, în oameni de ştiinţă şi oameni deosebiţi, deci ar trebui să se găsească un astfel de personaj, nepolitic", a spus Tokes, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu are 'în vedere niciun nume' care ar putea să ocupe acest post. Tokes a criticat atitudinea partidelor parlamentare după criza cauzată de incendiul din Bucureşti.

"Atitudinea politică a acestor partide este greşită. Trebuie să rămânem la tema şi obiectul acestor frământări şi proteste, care este starea ţării şi nu interesul partidelor politice de jaf. Singurul care ne poate da speranţe este preşedintele Iohannis, atitudinea preşedintelui, care încă nu a pierdut şansa şi calitatea de a interveni în mod pozitiv pe baza intereselor naţionale româneşti în această criză politică din ţară. Dar dacă nu va acţiona potrivit şi nu va putea găsi ieşirea, cel puţin direcţia de ieşire din această criză, atunci şi el se va număra în clasa politică a cărei demisie o cere strada", a declarat Tokes.

Europarlamentarul a arătat că, în afară de voinţa fermă a tinerilor, nu vede încă formându-se o alternativă politică la nivelul 'străzii' care ar putea înlocui partidele postcomuniste.

"Am senzaţia şi speranţa că şi în această ţară se poate întâmpla ceva nemaipomenit. Am fost uimit de ce s-a întâmplat şi în 1989. Dar încă nu pot trage concluzii în perspectivă privind situaţia actuală", a spus Tokes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel