Toată conducerea PDL trebuie să demisioneze, afirmă Gabriel Berca

berca1
berca1

Conducerea PDL se reunește, luni, iar printre măsurile  care se așteaptă sunt cele referitoare la organizarea unui congres extraordinar ca urmare a eşecului de la parlamentarele din 9 decembrie.

Gabriel Berca, fostul ministru de Interne, a declarat pentru gandul.info că se așteaptă la o demisie a mandatului actualei echipei condusă de Vasile Blaga.

"Convenţia Naţională trebuie organizată cât mai rapid. Avem nevoie de o conducere nouă, de figuri noi. Dacă venim cu aceiaşi oameni singurul rezultat va fi că o să ajungem la 7 la sută. Toată conducerea trebuie să demisioneze, să vină altcineva. Nu poţi să faci politică de peste 20 la sută cu aceleaşi figuri care fac jocuri şi care au mers pe principiul scapă cine poate. E nevoie de figuri credibile", a declarat Gabriel Berca.

 Totuși, varianta unui congres rapid nu este susţinut de toţi liderii partidului însă. "Este necesară o analiză în filiale astfel încât atunci când ne întâlnim fie în CNC, fie în Convenţie, lucrurrile să fie lămurite. Sunt cazuri în care membri ai conducerilor judeţene, consilieri sau primari s-au implicat în campanie alături de USL şi ne putem trezi ca în acest moment să vină să voteze la Convenţie", a declarat prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară.

 În favoarea "unei analize temeinice" se pronunţă şi vicepreşedintele Raluca Turcan.

 "Primul impuls după aflarea rezultatelor alegerilor a fost să-mi dau demisia, dar cui i-ar fi folosit, poate doar adversarilor. Sunt mulţi oameni care se pronunţă cu bună credinţă despre ce are nevoie partidul, dar sunt şi mulţi care vizează preluarea puterii interne. Cel mai dăunător lucru care se poate întâmpla PDL ar fi ca la Convenţie să fie trimişi la înaintare oameni în spatele cărora alţii să facă jocuri în interes personal", a declarat Turcan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel