Toader, scrisoare Kovesi. Chirieac: Devine piatră de mormânt. Un semn de întrebare

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul ministrului Tudorel Toader, care a publicat o scrisoare în Financial Times în care explică motivele pentru care nu este de acord ca Laura Codruța Kovesi să ocupe funcția de procuror-șef european.

"Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, dar din toate dovezile de la judecători, procurori şi alte surse credibile, ea nu ar trebui să fie numită în această poziţie extrem de importantă. Laura Codruța Kovesi nu a fost revocată pentru că a ţintit politicieni corupţi, ci pentru că a încălcat legea. CCR a spus asta. Strategia de investigații a fost bazată pe constrângere", spune ministrul Tudorel Toader, potrivit Antena 3.

"Berbecul care a spart lobby-ul doamnei Kovesi"

Întrebat despre ”scrisoarea dură” a lui Tudorel Toader cu privire la Laura Codruța Kovesi și funcția pe care o țintește, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat: "Cu toată dragostea, nu este o scrisoare dură! Extrem de dure sunt lozincile care se strigă de unii magistraţi, puţini la număr, în fața Tribunalului din București. Nu este un text precis, exact. Şi ştiţi unde loveşte? Loveşte în planurile de viitor ale acelora care doresc să o impună pe doamna Kovesi procuror general european. Această scrisoare a ministrului Tudorel Toader devine piatră de mormânt, atunci când domna Kovesi ar putea fi trimisă să pedepsească pe cineva din Ungaria sau Polonia, devine o apărare. Practic, această scrisoare este, probabil, berbecul care a spart lobby-ul doamnei Kovesi, la Bruxelles. Foarte greu îi va fi Germaniei să surmonteze acest lucru pentru că s-a declanşat controversa. Financial Times a publicat scrisoarea semnată de ministrul Tudorel Toader şi toate  lucrurile acelea, coerciţia... Lucrurile astea vor fi un semn de întrebare, de fiecare dată când Parchetul General European va încerca o anchetă în Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria. În România, nu prea mai ai ce. Aici ai zdrobit tot. România suportă orice, de-asta nici nu o iau în calcul. Veţi spune: "Bine, dar Ungaria nu este încă membră? Vor încerca să îi dea impeachment, o să îi dea o sancţiune. Nu asta este problema, dar scrisoarea, ca atare, devine un argument în faţa oricărei anchete promovate de un Parchet General European condus de doamna Kovesi". 

Vezi și: Călin Popescu Tăriceanu: Solicităm insistent! Urmărim cu preocupare

Kovesi și-a pierdut credința. Declarație gravă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel