Toader SCHIMBAT. Tăriceanu, PRIMA REACȚIE

Toader
Toader

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat după ce PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției Tudorel Toader.

”Este dreptul celor de la PSD să decidă cine îi reprezintă în cabinet. Așa cum se știe, Ministerul Justiției era un portofoliu al PSD. În ceea ce-l privește pe Tudorel Toader, eu cred că a avut un rol imporrant în demersul pe care coaliția PSD-ALDE l-a întreprins pentru reformarea justiției, pentru a reveni la normalitate, să asigurăm independența justiției pentru a rupe legăturile urâte între servicii și Parchet”, a zis Tăriceanu.

”Tudorel Toader a făcut multe lucruri. Niciun ministru, în ultimii zece ani, nu a avut curajul să-i clintească un fir de păr Laurei Codruța Kovesi sau cum a fost, mai recent, cererea de revocare pentru Augustin Lazăr. Sunt lucruri curajoase și justificate”, a mai spus Tăriceanu, liderul ALDE.

”Am văzut declarațiile domnului Dragnea, doameni Dăncilă... în fine. Nu-mi rămâne decât să văd că anumite televiziuni, care până acum îl criticau pe domnul Toader, au început să se lamenteze că noul ministru va fi domnul Nicolicea”, a adăugat Tăriceanu la Antena 3, în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

Toader - Tăriceanu, discuție

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat miercuri aproximativ o oră cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în biroul acestuia, după care a plecat la Guvern.

Potrivit unor surse parlamentare, Tudorel Toader ar fi fost "foarte afectat" de retragerea sprijinului politic de către PSD.

Şedinţa de plen a Senatului în care era programată, pentru a patra oară, pentru dezbatere şi vot moţiunea simplă "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader" a fost suspendată miercuri din lipsă de cvorum.

Ministrul a fost prezent în sala de plen pentru mai mult de oră, aşteptând ca senatorii să ajungă la dezbaterea moţiunii care îl viza. După plen, Tudorel Toader a plecat însoţit de Tăriceanu spre biroul acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel