Urmărește emisiunea live


Toader: Să nu îmi cereţi mie să îmi asum faptele altora!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi că Secţia specială pentru investigarea magistraţilor a fost înfiinţată prin modificarea în Parlament a legilor Justiţiei, iar ordonanţa de urgenţă privind această structură a fost adoptată pentru operaţionalizarea acesteia. 

„Secţia specială de investigare a infracţiunilor din Justiţie - aţi insistat foarte mult şi, dacă vreţi, luând în continuare poziţia dumneavoastră de Opoziţie, v-o înţeleg. Secţia a fost înfiinţată prin legile de modificare a legilor Justiţiei şi înfiinţarea Secţiei a fost criticată la CCR şi CCR - sunt convins că ştiţi - a spus că înfiinţarea Secţiei nu numai că nu afectează independenţa magistraţilor, ba dimpotrivă este o garanţie asupra faptului că asupra judecătorilor nu se fac presiuni în forme diferite, de natură să le încalce independenţa. Prin urmare, câtă vreme opera este a legiuitorului de înfiinţare, constituţionalitatea este validată de către CCR, sigur îmi cereţi mie să iau măsuri pentru desfiinţarea respectivei secţii. (...)

Să nu-mi cereţi mie să-mi asum faptele altora! Nu vă voi cere dumneavoastră să mă derobez de ceea ce am făcut sau ceea ce nu am făcut eu', a spus Tudorel Toader, la dezbaterile din Camera Deputaţilor privind moţiunea simplă împotriva sa, depusă de PNL şi USR.

Ministrul a precizat că ordonanţa de urgenţă care a fost adoptată a vizat operaţionalizarea acestei secţii speciale, nu înfiinţarea acesteia. Tudorel Toader a menţionat că această ordonanţă se află în controlul de constituţionalitate. 'Vom da curs soluţiei legislative pe care o vor adopta judecătorii constituţionali', a completat ministrul Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel