Toader, replica momentului: A se vedea decizia CCR

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader scrie, pe Facebook, un nou mesaj de atenționare. 

”Un conflict juridic de natura constitutionala nu poate fi generat prin actul de legiferare - a se vedea si Decizia CCR nr. 231 din 2013!” scrie Tudorel Toader pe Facebook. 

Decizia 231/2013 a CCR se referă la respingerea cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre puterea judecătorească, reprezentată prin Consiliul Superior al Magistraturii, și puterea executivă, reprezentată prin Guvernul României, formulată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Atunci, CCR a decis: ”Respinge cererea formulată de Consiliul Superior al Magistraturii și constată că nu există conflict juridic de natură constituțională între Consiliul Superior al Magistraturii și Guvernul României.”

”Or, neconstituționalitatea unei ordonanțe, cu circumstanțierea enunțată, poate fi stabilită numai în condițiile art. 146 lit. d) din Constituție (și, prin intermediul legii de aprobare, în condițiile art. 146 lit. a) din Constituție), iar nu în temeiul textului constituțional al art. 146 lit. e), atât timp cât neconstituționalitatea invocată se identifică chiar cu obiectul cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională. Atribuția Curții Constituționale de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională dintre autoritățile publice nu a fost concepută de legiuitorul constituant ca o a treia cale distinctă de examinare a constituționalității actelor normative.” este precizat în decizia citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel