Toader, prima reacție, după declarațiile lui Dragnea: Nu îmi permit să...

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader face mai multe declaratii, in acest moment, despre motiunea simplă impotriva lui, dar si despre ultimele declaratii ale lui Liviu Dragnea.

"Vă imaginaţi că am venit nepregătit aici? Moţiunea se citeşte de către iniţiatorii ei şi eu am pregătit răspuns la fiecare întrebare. Eram pregătit să vorbesc despre fiecare punct din moţiunea simplă", a spus Tudorel Toader.

Despre declaraţia lui Dragnea, potrivit căreia ar fi păcălit partidul

"Este o afirmaţie cam severă şi nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Am auzit, am citit, astăzi, o declaraţie a cuiva care a spus că proiectele de lege vor fi reluate în procedură perlamentară. În procedura de urgenţă, o lege poate fi adoptată mai rapid decât OUG", a spus Tudorel Toader.

OUG pe Justiţie, în şedinţa de Guvern de astăzi?

"Am stat numai în prima parte a şedinţei, să fiu aici la ora două. Până am plecat eu, nu s-a adoptat nicio ordonanţă", a mai spus ministrul Justiției.

Vezi și: Lazăr, candidat procuror general: Acesta este asul meu din mânecă

- Ne puteţi spune dacă în discuţiile cu Dragnea, aţi simţi o presiune de a veni cu un text pe aceste OUG?

"Dacă vreţi să vă răspund în limita întrebării dumneavoastră şi nu veţi completa întrebarea... Răspunsul e simplu. Da, pot să vă răspund", a declarat Tudorel Toader.

- În Şedinţa Comitetului executiv, de la începutul anului, în care PSD v-a cerut adoptarea unor OUG-uri pentru modificare Codurilor penale, în privinţa articolelor declarate constituţionale, aţi spus că o veţi face. De ce acum spuneţi că este preferabil un demers în Parlament?

"Eu sunt convins de faptul că ori puneţi întrebarea trunchiat, ori ştiţi răspunsul incomplet. A fost o discuţie în CExN în care un domn deputat a avansat aceasta posibilă soluţie. Am răspuns "Da, contez pe contribuția dumneavoastră", iar orice soluţie trebuie găsită în limitele Constituţiei. Prin urmare, eu nu ştiu dacă vă referiţi la deciziile CCR care au fost adoptate în 2016-2018, sau la soluţiile CCR din proiectele de lege de modificare Cod penal, Procedură penală, care parţial au fost declarate constituţionale, unele neconstituţionale, altele criticate la Curte", a declarat ministrul.

Vezi și: Florin Ioradche, primele declarații, după audierea de la CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel