Toader, precizări: Am discutat cu mulţi miniştri ai Justiţiei

Rodica Mitu / 05 noi 2018 / 13:49 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că este posibilă şi necesară o consolidare a profesiilor liberale.

„Eu cred ca ministru că profesiile liberale (...) se vor dezvolta, se vor consolida. (...) În acelaşi timp, cred că este posibilă şi necesară o consolidare a profesiilor liberale, deci nu numai diversificare, o consolidare a profesiilor liberale, consolidare pe planul normativ, consolidare prin sporirea competenţelor. Spre exemplu, am discutat cu mulţi miniştri ai Justiţiei în care legiuitorii din statele respective au încercat să degreveze instanţele de judecată, sporind competenţele profesiilor liberale din domeniul juridic, adică acele litigii de dimensiuni mai reduse, de complexitate mai redusă, care pot fi date în competenţa altor funcţii conexe activităţii de înfăptuire a Justiţiei şi probabil legiuitorul român nu va avea o altă soluţie decât să procedeze şi în această direcţie de degrevare pe cât posibil a instanţelor de judecată', a spus Toader, la cea de-a XI-a ediţie a 'Zilei Profesiilor Liberale din România'.

El a afirmat că Ministerul Justiţiei a fost şi rămâne un susţinător al reglementărilor legale şi al adoptării statutelor de exercitare a profesiilor liberale în acest domeniu.

Întrebat dacă e necesară o lege cadru a profesiilor liberale, Tudorel Toader a răspuns: 'Orice iniţiativă legislativă este bine-venită (...) dacă e de natură să consolideze, să clarifice ceea ce trebuie clarificat în domeniul de reglementare. (...) Personal, nu cred că este lipsită de interes această abordare a dumneavoastră care, în mod normal, trebuie să parcurgă toate procedurile de iniţiere şi elaborare a unui act normativ'.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26