EXCLUSIV  Toader, neclintit din funcţie. Previziunea lui Borza din 7 martie s-a adeverit

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Moţiunea simplă iniţiată împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a căzut la vot, exact cum anticipase deputatul Remus Borza, încă de pe 7 martie.

Remus Borza, membru în Partidul Forța Națională, prezent, pe data de 7 martie, în studioul DCNews pentru o nouă ediție a emisiunii „Borza Analytica”, a făcut un pronostic în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urma să treacă un alt test al încrederii la moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR.

„Din punct de vedere imagologic, PSD nu își permite să îl schimbe din funcția de ministru al Justiției. Niciun candidat intern al PSD nu are background-ul profesional al lui Tudorel Toader. Este un teoretician, dar în egală măsură și un practician al dreptului. A fost procuror, judecător CCR, este profesor universitar, doctor în Drept, rector al celei mai vechi universități din România, membru al Comisiei de la Veneția. Nici din punct de vedere moral, nu îi poți reproșa nimic. Este un familist convins”, spusese, atunci, Remus Borza. 

„Lui Toader i se reproșează și pacea cu Augustin Lazăr, alegând să aștepte până în aprilie, când expiră mandatul de procuror general, deși procedura de revocare din funcție a fost demarată încă de anul trecut. Pe de altă parte, PSD și cu atât mai puțin ALDE nu vor să dea satisfacție opoziției. Dacă Toader va fi înlăturat din funcție cu ajutorul opoziției, e un semnal că poate fi schimbat și Guvernul. Vom vedea că moțiunea împotriva lui Toader nu va trece", spusese Remus Borza. Analiza completă a deputatului, AICI.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă prin care partidele de Opoziţie cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiţiei şi demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu 126 de voturi „pentru", 148 „împotrivă" şi două abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel