Toader i-a răspuns lui Pleșoianu. Deputatul PSD, REVOLTAT: Se impune să demisionați sau să fiți DEMIS

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a primit răspuns de la Ministerul Justiției privind prezența Laurei Codruța Kovesi acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009. 

Iată răspunsul: 

Mesajul transmis de Ministerul Justiției l-a revoltat pe Liviu Pleșoianu care a scris pe Facebook următoarele: 

(w670) 

”Domnule ministru al Justiției,

Am ales data trecută să scriu foarte mult, cu LEGEA umplând substanțial cochilia fiecărui argument adus. ...Cu toate acestea, deși faceți mereu apel la lege (în litera și, nădăjduiesc, spiritul ei), nu v-ați coborât până într-acolo încât să-mi răspundeți direct. Ați preferat să delegați... 

(...)

Pentru asta, domnule ministru Tudorel Toader, pentru modul savant cum vă fofilați de fiecare dată când măsuri FERME s-ar impune, eu n-am de gând să vă slăbesc nicio secundă. Ori vă ASUMAȚI să aruncați mingea la poartă, ori mai bine ieșiți de pe teren înainte să se fluiere finalul jocului și lăsați pe altcineva care nu se teme de minge!

În ce o privește pe distinsa doamnă KOVESI, mi-ați răspuns, domnule Tudorel Toader, așa cum le răspundeți tuturor – nespunând ABSOLUT NIMIC! Cu o perseverență titanică, repetați nonstop (ba uneori mă gândesc că vă treziți și-n toiul nopții strigând aceleași cuvinte) că dumneavoastră n-aveți "pârghii" pentru a lămuri treaba cu prezența încântătoarei doamne KOVESI acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidențiale din decembrie 2009. ...Doar că aveți, domnule ministru Tudorel Toader. AVEȚI pârghii! Altceva vă lipsește, din păcate...

Iată doar câteva erori grave de logică în răspunsurile dumneavoastră:

1. După cum știți, stimate domnule ministru al Justiției, datele Eurobarometrului Comisiei Europene arătau încă de anul trecut că doar 35% dintre români mai au încredere în justiție și în sistemul judiciar, cu 13 procente mai puțin față de anul 2015, scăderea fiind cea mai mare înregistrată de o instituție europeană într-un timp atât de scurt.

[citeste si]

După cum știți, domnule Tudorel Toader, „Ministerul Justiției asigură buna organizare și administrare a justiției ca serviciu public".

Ca atare, vă întreb, în numele bunului-simț și al logicii elementare – DACĂ citiți împreună cele două paragrafe anterioare, oare nu rezultă fără putere de tăgadă că sunteți direct răspunzător de bunul-mers și de buna-imagine a JUSTIȚIEI din România, domnule ministru al... JUSTIȚIEI!?

Iar dacă admiteți că sunteți PRIMUL RESPONSABIL (și nu prea aveți cum să nu admiteți), nu înseamnă că pur și simplu NU aveți cum să vă baricadați la raionul de scutece atunci când un scandal de proporții zguduie din temelii sistemul judiciar românesc?

(...)

Pe scurt, domnule Tudorel Toader, din această clipă NU mai puteți să vă acoperiți cu tot felul de fraze bine ticluite. Demonstrația e simplă:

TREBUIE să-i solicitați imperativ doamnei KOVESI să răspundă la întrebarea referitoare la prezența acasă la politicianul Oprea pentru că doar așa puteți „controla modul în care își îndeplinește atribuțiile de serviciu", doar așa puteți verifica dacă și-a desfășurat și își desfășoară activitatea „potrivit principiului imparțialității". LEGEA, chiar LEGEA (care e aceeași pentru toți, că doar de-aia spunem că „Toate persoanele sunt egale în fața legii, fără privilegii și fără discriminări") vă OBLIGĂ, domnule Toader. ...Iar dacă nu faceți acest lucru CU MAXIMĂ CELERITATE, atunci se impune să demisionați sau să fiți DEMIS. ...Tot cu maximă celeritate!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel