Toader, alegere procuror-șef DNA. Chirieac: Vor fi presiuni mari

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză a ultimului subiect de pe scena politică: candidatura pentru postul de procuror-șef la DNA. Pe cine va alege ministrul Justiției, Tudorel Toader, dintre cei trei candidați? Florentina Mirică, Marius Iacob sau Cristian Lazăr? Analistul politic a răspuns, printr-o intervenție telefonică, la emisiunea "Esențial", de la Antena 3.

"Este foarte greu de spus dacă Tudorel Toader va accepta pe cineva dintre cei trei. Mai puţin doamna Florentina Mirică, în rest, avem trei procurori cu state vechi de serviciu.

Aş vedea-o pe doamna Mihaela Iorga Moraru, de pildă, care are un dosar comandat, dar a avut puterea să se ridice contra abuzurilor. Un alt procuror, pe care nu-l iubea domnul Ponta, Lucian Papici, care e la Timişoara: procuror DNA vechi, distins judecător la Curtea Constituţională... L-aş invita pe dânsul să îşi depună candidatura. Dragnea ar avea şansa să astupe complet orice zicere faţă de faptul că îşi pune procurorul (....)

Vor fi presiuni mari, prin jurul lui Tudorel Toader, pentru că asupra lui nu se pot face presiuni. Cu cartea de drept în mâna, a crăpat statul subteran (...) Nu cred că se pot face presiuni politice asupra lui. Este nevoie de un procuror-șef care să readucă instituția pe liniile constituţionale, care să redea încrederea, pe cât posibil, în justiţie, să înceapă cu adevărat lupta împotriva corupţiei", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel