Titus Corlățean: România să fie pregătită pentru un flux de refugiați din Ucraina. Solidaritate cu statul vecin!

Titus Corlățean, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat și fost ministru de Externe, a comentat, joi, situația din Ucraina.

„S-a întâmplat ceea ce nu doream. Putin a decis să înceapă operațiunile militare împotriva Ucrainei. A ales războiul. Este o agresiune împotriva unui stat suveran și independent comisă în Europa secolului 21!”, a transmis Titus Corlățean pe Facebook

„NATO și UE trebuie să convoace de urgență Consiliul Nord Atlantic și respectiv Consiliul European! Iar România, care are scutul de securitate colectivă al NATO, trebuie să fie pregătită să gestioneze și un posibil flux de refugiați din Ucraina, în baza normelor de drept umanitar, inclusiv să aibă grijă de cetățenii români aflați în Ucraina sau de posibilii refugiații etnici români, pe care, este adevărat, până acum chiar statul ucrainean i-a tratat profund incorect. Dar, timpurile impun acum solidaritate cu statul vecin! Și sper că vor veni și vremurile mai prielnice pentru a discuta și reuși ca drepturile la identitate națională ale românilor din Bucovina, Herța, Transcarpatia și regiunea Odessa să fie integral respectate”, a mai spus Titus Corlățean.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut, joi dimineaţă, în contextul atacului militar al Rusiei, formarea unei coaliţii mondiale împotriva preşedintelui Vladimir Putin, pentru a-l forţa să revină la pace.

„Suntem pe cale să constituim o coaliţie împotriva lui Putin. Lumea trebuie să forţeze Rusia să facă pace”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Figaro, după conversaţii telefonice cu preşedintele SUA, Joe Biden, premierul britanic, Boris Johnson, şi Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Florin Cîțu: Agresiunea Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție! Consecințe masive și costuri severe

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție.

„Condamn ferm agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Această agresiune a Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție de către comunitatea internațională, provocând consecințe masive și cele mai severe costuri”, a transmis Florin Cîțu pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel