Titus Corlățean, REVOLTĂ în Parlament: Magistrații NU trebuie să fie SECURIȘTI. Este o RUȘINE!

foto captură video
foto captură video

Titus Corlățean a intervenit în plenul Senatului cu privire la o propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

”Vreau să vă citesc primul articol al propunerii legislative de modificare a articolului 7 din legea de bază, 303/2004: judecătorii, procurorii, magistrații asistenți, personalul de specialitate (...) nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunul serviciu de informații, nici nu pot colabora cu aceștia. (...) Nu știu cine a fost, cui a fost incomod, politic, în magistratură, dar noi citim cu totul altceva în această lege. Citim un lucru corect din punct de vedere juridic și democratic: judecătorii și procurorii, magistrații unui stat democratic, nu trebuie să fie securiști, nu trebuie să fie lucrători sub acoperire, serviciile de informații au obligația să nu racoleze magistrații statului democratic. Dacă se întâmpla așa, trebuie să existe o sancțiune legală și democratică. Ceea ce ne spune coaliția de guvernare, începând cu PNL, astăzi, (...) este că domniile lor doresc ca magistrații României să fie aserviți serviciilor de informații, că e bine”, a spus Titus Corlățean, în Senat. 

Senatorul PSD a continuat: ”Niciodată nu ați condamnat, dvs., cei din dreapta sau de la neomarxiști, protocoalele total nedemocratice, niciodată, începând cu președintele României, nu ați luat atitudine. Nu are nimic de-a face cu statul de drept! După cum și respingerea acestei legi pe considerente penibile legate de incertitudinea aplecării legii în timp. M-am uitat în raportul Comisiei Juridice, este o rușine”. 

”Vă asumați răspunderea pentru subordonarea oficială, clară, explicită a magistraților României serviciilor de informații, dacă votați” a avertizat Corlățean, care a subliniat: ”Sugestia mea e să vă gândiți foarte serios, vor fi consecințe”. 

El a cerut retrimiterea la Comisie a legii, pentru sănătatea democratică a țării. ”PSD nu este de acord cu respingerea acestei legi” a conchis el. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel