Titus Corlăţean, funcție nouă

Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO

Titus Corlăţean, membru al delegaţiei Parlamentului României la APCE, a fost ales în unanimitate, din partea unor comisii APCE, ca reprezentant la Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI) şi la Comitetul de experţi pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului al Consiliului Europei - MONEYVAL.

Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis vineri, alegerea lui Corlăţean ca reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie a APCE şi al Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a APCE în ECRI şi MONEYVAL a avut loc în marja lucrărilor primei părţi a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de la Strasbourg din 21 - 25 ianuarie.

ECRI este un prestigios organism de monitorizare al Consiliului Europei, alcătuit din 47 de membri numiţi pe criterii de independenţă, imparţialitate, autoritate morală şi expertiză, în materia combaterii rasismului, xenofobiei, antisemitismului, intoleranţei şi discriminării. Această instituţie a Consiliului Europei monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante pe domeniul în cauză şi propune măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei.

MONEYVAL este un organism permanent de monitorizare al Consiliului Europei, compus din 27 de state membre, şi are ca mandat evaluarea respectării standardelor internaţionale în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului şi a eficienţei implementării acestora, precum şi formularea de recomandări autorităţilor naţionale competente. Ambele mandate în cadrul celor două comisii APCE, deţinute de senatorul Corlăţean şi în anul 2018, vor fi exercitate pe întreg parcursul acestui an, precizează sursa citată.  

VEZI ȘI:

ANI. ALEŞI LOCALI ÎN INCOMPATIBILITATE

MIHAI CONSTANTINESCU, ȘEF ÎN MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, AFLAT ÎN INCOMPATIBILITATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel