Titus Corlăţean, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu exclud o...

PSD
PSD

Senatorul PSD Titus Corlăţean consideră că scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, autorităţilor române reprezintă un semnal extrem de important.

„Este un semnal extrem de important care trebuie tratat foarte serios de decidenţii României, pentru că vine din partea cuiva care a fost procuror general al SUA, ce ştie ce înseamnă un sistem judiciar democratic pe deplin şi un om cu foarte mare experienţă în administraţie şi din punct de vedere politic. Radiografia este impecabilă şi acum - foarte corecţi să fim - noi am spus în România faptul că existenţa acestor protocoale înseamnă practic un Cod penal şi un Cod de procedură penală paralele cu codurile adoptate de Parlament, deci este o justiţie care este injustiţie. Lucrurile acestea nu funcţionează aşa într-o democraţie veritabilă şi cred că, dincolo de absenţa oricărei reacţii din partea judiciarului românesc cu privire la calificarea acestor protocoale din punct de vedere juridic, care sunt consecinţele abuzurilor care au fost săvârşite într-o formulă de non-justiţie, de mixtură între oameni din servicii de informaţii şi cei care fac anchete penale, procurorii, transferând competenţele către oamenii din servicii în materie de anchetă penală şi subordonând de fapt parchetele, DNA-ul, unor comandamente legate de forţe de putere şi de informaţii, lucrurile acestea nu există într-o democraţie veritabilă”, a spus Corlăţean.

„Eu nu exclud o privire internaţională, aşa cum propune domnul Giuliani, asupra acestor chestiuni, dar eu cred că este corect pentru un stat care se doreşte democratic prin resurse proprii interne, prin instituţiile democratice româneşti, să facem curăţenie şi, în al doilea rând, o privire internaţională pentru că s-ar putea şi vedem că se mai întâmplă lucruri şi în alte ţări, inclusiv state central-est europene, ca fenomenul extrem de antidemocratic al împletirii între servicii de informaţii şi procurori, cei care investighează şi care au imunitate, să funcţioneze şi în alte părţi, tema devine de interes mult mai larg şi european internaţional. Cei care au abuzat trebuie să ştie că abuzul trebuie stopat şi că trebuie să răspundă în faţa legii pentru abuzurile comise”, a arătat senatorul PSD.

Semnal

Întrebat dacă această scrisoare ar trebui citită în cheia unei poziţii a SUA sau a unei acţiuni de lobby, Corlăţean a răspuns: „Având în vedere că domnul Giuliani este şi avocat şi consilier al preşedintelui Trump, cine ştie să citească citeşte până la capăt. Este şi un semnal de avertizare foarte serios şi mediul de afaceri american care ne-a fost prezentat în diferite feluri de ce este îngrijorat, stabilitate legislativă, da, este vorba şi despre acest lucru, dar într-un sistem în care justiţia funcţionează aşa cum funcţionează pe bază de mână în mână cu serviciile de informaţii - asta nu este o justiţie şi atunci poţi să ai probleme şi preocupări legate de modul în care sunt gestionate din punct de vedere legal interese de business, investiţii foarte serioase. E un semnal care trebuie tratat foarte serios”, notează Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel