Titus Corlățean. România-Egipt, coincidența care l-a BLOCAT

corlatean dc
corlatean dc

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a vorbit, la DC NEWS LIVE, despre o situație care l-a blocat, o asemănare uluitoare între România și Egipt. 

Bogdan Chirieac: "Cum ați evalua astăzi ceea ce presa și diplomația din Vest numeau primăvara arabă, în 2011? Erau, inclusiv în presa din România, analize în care se compara situația din Egipt cu cea din România din 1989, multe lume credea în democratizarea islamului, erau percepute acele mișcări pentru publicul larg, țările din nordul Africii erau conduse de dictatori, uneori mai sângeroși, alteori mai echilibrați, dar erau laici, ori locul lor a fost luat de multe ori de fundamentalismul islamic..."

Titus Corlățean: "Nu știu câte ore am avea să discutăm subiectul acesta foarte interesant și foarte provocator. Să vă spun spun o mică istorie adevărată. Acum doi ani eram într-o vizită oficială în Egipt. Morsi era încă președinte, m-a primit, m-am întâlnit cu ministrul de Externe egiptean de la acel moment și am mai făcut un lucru, eu am cerut Puterii, Fraților Musulmani de la Cairo de la acel moment, posibilitatea- n-am avut niciun fel de obstacol- să mă întâlnesc cu Opoziția și m-am întâlnit la o masă rotundă cu liderii partidelor de Opoziție, care ulterior au venit la putere. La acea întâlnire partidele au fost partide reunite sub o siglă care pe mine m-a blocat, pentru că aveam memoria noastră revoluționară, Frontul Salvării Naționale. La acea masă a fost următorul prim-ministru în Guvernul care a venit după prăbușirea lui Morsi. Discuția a fost despre experiența noastră în tranziția democratică. (...) Dar a fost evident că vorbim de culturi diferite și acest lucru trebuia mai nuanțat înțeles de unii occidentali, care au crezut că se poate face acest transfer democratic mai rapid". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel