Titi Aur rupe tăcerea după ce Adrian Cernea, campion național de off-road, a murit: Ăsta a fost ghinionul lui. Un șofer normal nu are ce să caute acolo

Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, 19 iunie, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

'Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road', se arată în comunicat.

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai.

Titi Aur, campion național de raliu, a făcut câteva precizări despre tragicul eveniment. 

"De ce nu s-a anulat acest eveniment? Tocmai acesta este specificul acestei competiții off-road, tocmai să se treacă prin zone greu accesibile, prin care un șofer normal nu are ce să caute. Atunci se ia decizia în funcție de posibila gravitate a situației, dar cum era un cod portocaliu în vigoare, pentru această competiție nu a însemnat ceva special.

Din păcate, un campion, un pilot foarte, foarte bun, ghinionul lui a fost exact atunci când treceau prin acea vale a Oituzului, deși trecuseră mulți alți concurenți în față, când au trecut ei, a venit viitura puternică. Valul puternic i-a surprins, erau fix în poziția în care nu au reușit să treacă repede, mașina a fost răsturnată, copilotul a reușit să iasă, dar pilotul, nu știm din ce motive exacte nu a reușit să-și deschidă centura, a decedat.", a declarat Titi Aur, la Realitatea Plus.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel