Știrile dimineții din sport, 30 martie

Știrile dimineții din sport, 30 martie, pe scurt.

* Campioana mondială en titre Loredana Toma a câştigat, joi seara, trei medalii de aur, iar Irina Lepşa trei de argint la categoria 63 kg (smuls, aruncat şi total) din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. În vârstă de 22 de ani, Loredana Toma a dominat întregul concurs, neavând practic emoţii pentru titlul european. După ce şi-a adjudecat aurul la smuls, ea a ridicat la aruncat 121 kg, 126 kg şi 131 kg. Ea a fost urmată de cealaltă sportivă română de la categoria 63 kg, Irina Lepşa, ale cărei trei încercări au fost toate reuşite, 113 kg, 118 kg, 122 kg. 

* Sportivul Răzvan Martin a câştigat, joi seara, medalia de aur la smuls, categoria 77 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani. Martin a intrat în concurs la 155 de kilograme, dar a ratat a doua încercare la 158 kg. La cea de-a treia însă a reuşit să ridice 158 de kilograme asigurându-şi aurul. El a cucerit, totodată, două medalii de argint la total şi aruncat.

* Răzvan Martin a declarat, joi seara, că este dezamăgit pentru că după aurul de la smuls voia să urce pe prima treaptă a podiumului şi la total şi aruncat la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani. "Sunt dezamăgit pentru că voiam să câştig aurul la total şi aruncat. Din păcate am o accidentare la picior mai veche şi asta s-a văzut. N-am putut o perioadă îndelungată să mă antrenez.... Iar azi nu am putut să ridic decât 185 de kilograme la aruncat, dar la smuls a fost mai bine, însă nici acolo aşa cum mă aşteptam. Până la urmă e bine că am luat 3 medalii, dintre care una de aur", a spus el.

* Pugilista română Cristina Cosma va lupta pentru medalia de aur în limitele categoriei 57 kg, la Campionatele Europene de box Under-22 de la Târgu Jiu, după ce a învins-o pe maghiara Csilla Flora Tal prin KO tehnic, joi, în semifinale. Cosma (CSA Steaua) a dominat clar meciul şi Tal a fost nevoită să abandoneze după două minute şi 21 de secunde, în prima repriză. Cristina Cosma o va întâlni în finală pe Irma Testa din Italia.

* Informatica Timişoara a câştigat pentru al doilea an la rând Cupa României al futsal, joi, după ce a învins-o pe Autobergamo Deva cu scorul de 10-0 (3-3, 6-6), după loviturile de departajare, în finala desfăşurată în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc. Pentru învingători au marcat în timpul regulamentar Felipe Mancha Oliveira, Savio Valadares şi Milos Simic, câte două goluri, iar Daniel Araujo, Stefan Rakic, Valentin Ilaş şi Milos Simic au transformat loviturile de departajare. 

* Antrenorul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, Cristian Pustai, spune că îşi doreşte maxim de puncte din întâlnirea cu FC Voluntari, care va avea loc sâmbătă, în play-out-ul Ligii 1. Moralul formaţiei este mai bun, zilele acestea ne-am pregătit destul de bine în condiţiile în care vremea nu a prea ţinut cu fotbalul. Mergem cu un moral ridicat în sensul că urmează o bătălie importantă (...) ne jucăm şansa, ne dorim să obţinem maxim de puncte la acest joc", a spus tehnicianul Pustai, joi, într-o conferinţă de presă.

* Progym Gheorgheni a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 10-3 (5-1, 4-1, 1-1), joi, pe propriul patinoar, în al treilea meci al finalei mici a Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă. CSA Steaua conduce cu scorul de 2-1 la general, după ce se impusese în primele două meciuri, disputate de asemenea la Gheorgheni, cu 4-3, după prelungiri, cu 7-4. 

* CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe CSM Focşani 2007 cu scorul de 28-26, joi, în deplasare, într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Cei mai buni marcatori de la stelişti au fost I. Georgescu 7 goluri, Vegar 6, Mihalcea 5, Florea 4, în timp ce de la gazde s-a remarcat Hagiu, 6 goluri. SCM Politehnica Timişoara a dispus de CSM Făgăraş cu 27-20, Marjanovic (7 goluri), Lasica (5) şi Krsto Milosevic (5) fiind cei mai buni de la bănăţeni. Vicecampioana CSM Bucureşti a surclasat-o pe CS Minaur Baia Mare cu 41-26 (21-9), Ramba fiind golgheterul tigrilor, cu 9 goluri. 

* SCM U Craiova a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0 (25-18, 25-22, 27-25), joi, în Bănie, într-un meci din etapa a şasea a fazei play-off (locurile 1-6) a Divizia A1 la volei masculin. Steaua a suferit a patra înfrângere consecutivă, după o oră şi 27 de minute. Blagojevic, cu 19 puncte, a fost cel mai bun om al craiovenilor, de la care s-a mai remarcat Valez, cu 10 puncte. MVP-ul steliştilor a fost Matei, cu 14 puncte.

* Lionel Messi, atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, şi-a investit din nou milioanele în hotelărie, cumpărând un al doilea stabiliment, de data aceasta în Ibiza. Potrivit presei spaniole, între care El Mundo Deportivo, Lionel Messi a cumpărat recent Hotelul Es Vive din Ibiza, o proprietate de lux, cu o arhitectură art deco inspirată din anii 30, care este situată la câţiva paşi de una dintre cele mai celebre plaje din Insulele Baleare, Figueretas.

* Albumul Panini dedicat Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia costă în jur de 883,6 euro, dublu faţă de cel publicat pentru turneul final al Campionatului European din 2016, potrivit unui studiu al matematicianului britanic Paul Harper. Albumul, deja pus în vânzare, cuprinde prezentarea celor 32 de echipe participante, staff-urile tehnice, stadioanele Cupei Mondiale, ridicând la 682 numărul autocolantelor pentru completarea colecţiei.

* Mijlocaşul internaţional portughez Joao Moutinho (31 ani) şi-a prelungit contractul cu AS Monaco până în 2020, a anunţat joi clubul din Principat. Venit în 2013 în acelaşi timp cu Radamel Falcao şi James Rodriguez, cu care a evoluat la FC Porto, Moutinho este de acum legat de Monaco până în 2020, ca şi căpitanul său Falcao şi antrenorul său Leonardo Jardim.

* Mai mulţi responsabili ruşi au denunţat joi refuzul ambasadei Statelor Unite la Moscova de a acorda viză membrilor selecţionatei ruse de lupte libere, cu o săptămână înaintea debutului Cupei Mondiale, la Iowa City. Potrivit preşedintelui Federaţiei ruse de lupte libere, Mihail Mamiaşvili, membrii selecţionatei ruse aveau o întâlnire miercuri la ambasada americană pentru a primi viza, însă ambasada a refuzat să organizeze această întâlnire.

* Fostul ciclist american Lance Armstrong şi-a pus în vânzare vila pe care o deţine într-un cartier istoric din Austin. Fostul câştigător al Turului Franţei, care a fost deposedat de titlurile sale din cauza dopajului, a pus în vânzare această clădire construită în 1924, în stil mediteranean, din cartierul istoric Old Enfield.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel