Știrile dimineții din sport - 26 martie 2018

Știrile dimineții din sport, pe scurt - luni, 26 martie 2018.

* Naţionala feminină de handbal a României a învins dramatic echipa Rusiei, campioana olimpică en titre, cu scorul de 26-25 (15-12), duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2018. Golurile româncelor au fost marcate de Eliza Buceschi (6), Cristina Neagu (4), Laura Chipoer (4), Ana Maria Dragut (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica şi Laura Pristăviţa (1). De la rusoaice -sau remarcat Polina Kuzneţova (5), Poliona Vedehina (5) şi Daria Samohina (4). 

* Campionatele Europene de box pentru seniori şi senioare Under 22 au debutat, duminică, la Târgu-Jiu, la eveniment participând peste 400 de pugilişti, băieţi şi fete, din 37 de ţări. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat că este pentru al doilea an consecutiv când România a fost desemnată să organizeze respectivul eveniment, existând astfel posibilitatea ca şi anul viitor sau peste doi ani Federaţia să se ocupe de o altă ediţie a competiţiei.

* Pugilistul Andrei Teodor Udubaşa a adus prima victorie României la Campionatele Europene de box Under-22 de la Târgu Jiu, care au debutat duminică. Udubaşa s-a impus la puncte în limitele cat. 60 kg în faţa slovacului Michal Takacs, cu 3-2. În optimi, pe 27 martie, Udubaşa îl va înfrunta pe armeanul Hrair Şahverdian.

* Selecţionata României a fost învinsă de formaţia similară a Ungariei cu scorul de 2-0 (1-0), duminică, pe Stadionul III. Keruleti TVE din Budapesta, în grupa a 4-a a turului de elită al Campionatului European de fotbal Under-17 din 2018. Echipa gazdă s-a impus prin golurile marcate de Peter Beke (29 - penalty) şi Kristof Toth-Gabor (49).

* FC Hermannstadt a câştigat cu scorul de 1-0 meciul jucat în deplasare cu ASU Poli Timişoara, duminică, în etapa a 26-a a Ligii a II-a de fotbal. Şi UTA Arad a obţinut o victorie, 2-1 acasă cu CS Afumaţi.

* Fostul campion naţional Simone Tempestini a câştigat, duminică, prima etapă a sezonului 2018 al Campionatului Naţional de raliuri Dunlop, Tess Rally Braşov. Echipajul format din Simone Tempestini şi Sergiu Itu (Citroen DS3 R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 12 min 45 sec 1/10 pe cele zece probe speciale ale cursei, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Pe locul secund a sosit echipajul alcătuit din campionul naţional en titre Bogdan Marişca şi copilotul Sebastian Itu (Ford Fiesta R5), la 01 min 05 sec 8/10, podiumul fiind completat de echipajul Valentin Porcişteanu/Dan Dobre (Skoda Fabia R5), la 04 min 31 sec 2/10 de lider.

* CSA Steaua Bucureşti a fost învinsă de CSM Bucureşti cu scorul de 3-2 (23-25, 23-25, 25-18, 25-23, 15-7), duminică, în deplasare, într-un meci din etapa a cincea a fazei play-off (locurile 1-6) a Diviziei A1 la volei masculin. Fostul lider CSA Steaua, care a condus cu 2-0 la seturi, a suferit a treia înfrângere consecutivă. 

* Japoneza Sara Takanashi, care a dominat competiţiile feminine de sărituri cu schiurile în ultimii ani, a câştigat duminică al doilea trofeu consecutiv al Cupei Mondiale, la trambulina de la Oberstdorf (Germania). Ea le-a devansat pe austriaca Daniela Iraschko-Stolz şi pe norvegianca Maren Lundby, asigurându-şi Marele Glob de cristal al Cupei Mondiale.

* Finlandeza Kaisa Makarainen a câştigat duminică pentru a treia oară în carieră Cupa Mondială la biatlon după ce s-a clasat pe locul 6 în proba de mass start de la Tiumen, câştigată de belarusa Darya Domracheva, scrie AFP. Makarainen (35 de ani) a cucerit de două ori până acum Marele Glob de cristal, în 2011 şi 2014. 

* Biatlonistul francez Martin Fourcade, sosit al 19-lea duminică în proba de mass start de la Tiumen (Rusia) câştigată de rusul Maxim Ţvetkov, a cucerit Cupa Mondială a acestei specialităţi obţinând cele patru Mici globuri individuale puse în joc, la fel ca în anii 2013, 2016 şi 2017. Lider în clasamentul general pentru al 7-lea an consecutiv, cvintuplul campion olimpic nu a reuşit să termine pe podium în toate competiţiile din această iarnă, dar a intrat în posesia Micului glob la mass start, care se adaugă celor de la individual, sprint şi urmărire.

* Ciclistul spaniol Alejandro Valverde (Movistar) a câştigat duminică pentru a treia oară Turul Cataloniei, la finalul celei de-a 7-a etape care a avut loc în jurul oraşului Barcelona, pe o distanţă de 154,8 km. Etapa l-a avut ca învingător pe britanicul Simon Yates (Mitchelton), sosit cu 18 secunde înaintea lui Marc Soler (Spania- Movistar), în timp ce francezul Pierre-Roger Latour (AG2R-La Mondiale) a sosit al treilea.

* Campionul mondial slovac Peter Sagan (Bora) a câştigat duminică pentru a treia oară cursa ciclistă Gand-Wevelgem. Sagan, înregistrat pe 251 km în 5h53min35sec, l-a învins în sprintul final pe italianul Elia Viviani (Quick-Spek) şi pe francezul Arnaud Demare (FDJ).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel