Știrile dimineții din sport, 22 martie

dan petrescu
dan petrescu

Știrile dimineții din sport, pe scurt. 22 martie 2018.

* Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în runda a doua a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după ce a învins-o pe kazaha Iulia Putinţeva cu 6-2, 6-4. Monica Niculescu (30 ani, 70 WTA), venită din calificări, s-a impus după o oră şi 38 de minute.

* Sportivii români Andrei Vasile Muntean şi Cristian Băţagă s-au calificat în finalele de la inele, respectiv cal cu mânere, miercuri, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha (Qatar). La inele, Muntean s-a clasat pe locul al treilea în calificări, cu 14,766 puncte, devansat de ucraineanul Igor Radivilov, 15,066 puncte, şi de chinezul Jingyuan Zou, 14,866 puncte. Băţagă a fost al optulea la cal cu mânere, cu 14,166 puncte, prinzând ultimul loc pentru finală, iar Adelin Kotrong s-a clasat pe 25, cu 12,500.

* Maratonistul Tiberiu Uşeriu a declarat, joi dimineaţă, la sosirea pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost întâmpinat de sute de persoane, că printre cele mai grele momente din timpul ultramaratonului arctic a fost acela când i-a degerat un deget de la picior, dar a adăugat că era un lucru la care se aştepta. "După trei zile de concurs, cam toate momentele devin grele, la un moment dat. (...) Nu mi-a fost uşor. La un moment dat, mi-a degerat un deget de la piciorul stâng, după care mi-am schimbat puţin mersul şi mi-am schimbat puţin toată cadenţa şi am început să am probleme la picioare, răni. Dar bineînţeles că ştiam ce mă aşteaptă, cumva am gestionat situaţia aşa cum am putut, până la finalul cursei", a mărturisit Tiberiu Uşeriu.

* Selecţionata de juniori a României a debutat cu o victorie categorică, 4-0 (2-0) cu Serbia, miercuri, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în Grupa a 4-a a turului de elită al Campionatul European de fotbal Under-19. Tricolorii s-au impus prin golurile marcate de Alexandru Măţan (20, 61), Olimpiu Moruţan (23) şi Tudor Băluţă (55). Dacă Măţan şi Băluţă joacă la FC Viitorul, Moruţan evoluează la FC Botoşani, dar aparţine de FCSB. 

* Selecţionatele Suediei şi Ucrainei au terminat la egalitate, 0-0, miercuri, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, într-un prim meci din Grupa a 4-a a turului de elită al Campionatul European de fotbal Under-19 din 2018. Iniţial, partida trebuia să se joace la Buftea, dar ninsorile au făcut terenul impracticabil şi organizatorii au decis mutarea meciului la Ploieşti.

* Stadiul pregătirilor pentru găzduirea meciurilor de la EURO 2020 a fost discutat miercuri, într-o nouă întâlnire a factorilor implicaţi, care a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. Reprezentantul FRF, Florin Sari, manager de proiect pentru Euro 2020, le-a prezentat ministrului tineretului şi sportului, Ioana Bran, şi consilierului onorific al premierului, Gheorghe Popescu, stadiul lucrărilor şi priorităţile de acţiune, se arată într-un comunicat al ministerului. Conform sursei, s-a discutat şi despre workshopul pe care UEFA îl va susţine pe 29 martie la Bucureşti, dar şi despre alte termene şi obiective strategice.

* Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, a primit o amendă de 6.800 de lei şi o suspendare de două etape, după incidentele de la meciul cu Poli Iaşi (2-1), a decis miercuri Comisia de disciplină din cadrul FRF. Tehnicianul a fost trimis în tribună de arbitrul Iulian Călin din cauza protestelor în minutul 87 al partidei cu CSM Poli Iaşi din prima etapă a play-off-ului Ligii I disputată pe 9 martie. Liderul clasamentului s-a impus atunci cu scorul de 2-1 printr-un gol marcat în prelungirile partidei. 

* Ferenc Bajko, antrenor secund al echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, şi Constantin Niculae, preparatorul fizic al formaţiei, au părăsit gruparea din Liga 1. În cursul zilei de marţi, antrenorul secund Ferenc Bajko şi preparatorul fizic Constantin Niculae şi-au reziliat pe cale amiabilă contractele cu gruparea de pe Târnava Mare. Pe această cale dorim să le mulţumim pentru toată munca depusă la echipă. De asemenea, le urăm succes pe mai departe în activitatea lor profesională, se arată într-un comunicat postat pe site-ul formaţiei.

* Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă clar de formaţia Rusiei, cu scorul de 30-25 (17-15), miercuri, la Togliatti, într-un meci din Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2018. Tricolorele au fost conduse de la un capăt la altul al meciului şi s-au ridicat în puţine momente la nivelul adversarelor.

* Selecţionata României a fost surclasată de formaţia Islandei, cu scorul de 12-1 (5-0, 2-1, 5-0), miercuri seara, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă feminin 2018, Divizia a II-a, Grupa B, ale cărei meciuri au loc la Valdemoro (Spania). Marţi, România a fost învinsă de Spania cu 12-0, duminică a cedat în faţa Taiwanului cu 4-9, iar sâmbătă fusese întrecută de Noua Zeelandă cu 6-3. 

* Campioana olimpică en titre, rusoaica Alina Zaghitova, a fost învinsă miercuri de patinatoarea italiană Carolina Kostner la programul scurt al probei feminine din cadrul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Milano. Zaghitova a totalizat 79,51 puncte, departe de recordul mondial pe care tot ea l-a stabilit la JO de la PyeongChang (82,92 puncte), cu 76 de sutimi mai puţin decât Kostner, care conduce cu 80,27 puncte, italianca fiind foarte bine punctată la artistic. O diferenţă pe care tânăra patinatoare rusă de 15 ani o poate reface şi chiar poate câştiga proba după programul liber de vineri seară.

*Italianul Elia Viviani (Quick-Step) a câştigat miercuri cursa Trei zile de la La Panne, probă disputată într-o singură zi anul acesta şi care leagă oraşele Bruges şi La Panne, pe ţărmul Mării Nordului, în timp ce românul Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini), care s-a bătut la sprintul final, a trecut linia de sosire al 10-lea, în acelaşi timp cu învingătorul

* Belgianul Thomas de Gendt (Lotto Soudal) a câştigat miercuri etapa a 3-a a Turului ciclist al Cataloniei, disputată între Sant Cugat şi Camprodon, preluând în acelaşi timp tricoul de lider în clasamentul general. Thomas de Gendt, înregistrat pe distanţa de 153,2 km în 4h14min48sec, a fost urmat la 20 de secunde de britanicul Simon Yates (Mitchelton-Scott) şi de germanul Silvio Herklotz (Burgos-BH). 

* Participarea în Turul Alpilor a ciclistului britanic Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului Franţei, care trebuie să-şi justifice un control antidoping anormal, a fost confirmată miercuri de către organizatorii cursei ce va avea loc în perioada 16-20 aprilie. Pentru Froome, care a participat deja în februarie la Ruta del Sol (locul 10), apoi în martie la Tirreno-Adriatico (locul 34), Turul Alpilor va reprezenta o ultimă pregătire pentru Turul Italiei, al cărui start este prevăzut pe 4 mai la Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel