Știrile dimineții din sport, 19 martie

Știrile dimineții din sport pe scurt, 19 martie 2018.

* CFR Cluj şi FCSB au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, în Gruia, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal. Liderul a deschis scorul prin Juan Emanuel Culio (38 - penalty), după un henţ comis în propriul careu de Romario Benzar, iar francezul Harlem Gnohere a restabilit egalitatea în prelungiri (90+1).

* Meciul dintre CSM Poli Iaşi şi Astra Giurgiu, programat duminică, de la ora 18,00, pe stadion Emil Alexandrescu din Iaşi, în etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal, a fost amânat din cauza vremii nefavorabile pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul său oficial.

* Atacantul Florin Andone, de la Deportivo La Coruna, s-a accidentat şi va rata meciurile amicale pe care naţionala României le va susţine cu Israelul şi Suedia, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal. Andone a acuzat dureri la gamba dreaptă în urma meciului disputat în campionatul Spaniei, sâmbătă, cu Las Palmas (1-1). El a efectuat deja un RMN şi, pentru ca nu putea fi recuperat în timp util pentru pregătirea celor două jocuri, staff-ul echipei naţionale împreună cu reprezentanţii clubului Deportivo au stabilit ca atacantul să continue investigaţiile la echipa galiciană.

* Selecţionata României, care a obţinut duminică biletul pentru Cupa Mondială de rugby ediţia 2019, va disputa partida de deschidere a acestei competiţii, împotriva reprezentativei ţării gazdă, Japonia. Meciul va avea loc în data de 20 septembrie, pe stadionul Ajinomoto din Tokyo, în cadrul Grupei A, din care vor mai face parte Irlanda, recenta câştigătoare a Turneului celor Şase Naţiuni, Scoţia şi învingătoarea barajului Europa/Oceania.

* Santiago Santos, selecţionerul echipei de rugby a Spaniei, a acuzat arbitrajul "tendenţios" al românului Vlad Iordăchescu, în cursul meciului pierdut surprinzător de iberici duminică, la Bruxelles (10-18), informează presa spaniolă. "Astăzi nu a pierdut Spania, astăzi a pierdut rugby-ul", a declarat Santos pentru presa din ţara sa. "A fost un arbitraj tendenţios şi care a nu a fost neutru", a adăugat antrenorul, citat de cotidianul El Mundo Deportivo.

* AHC Dobrogea Sud Constanţa a câştigat în premieră Cupa României la handbal masculin, duminică, în Sala Sporturilor din Constanţa, care a găzduit turneul Final Four al competiţiei, după ce a învins-o în finală pe SCM Politehnica Timişoara cu scorul de 23-21 (11-12). AHC Dobrogea Sud mai are în palmares Supercupa României, cucerită în vara trecută, după ce a jucat finala ediţiei trecute a Cupei României.

* Naţionala feminină de hochei pe gheaţă a României a fost învinsă de selecţionata Taiwanului cu scorul de 9-4 (5-2, 3-1, 1-1), duminică, la Campionatul Mondial 2018, Divizia a II-a, Grupa B, de la Valdemoro (Spania).

* Corona Braşov a învins-o pe Progym Gheorgheni cu scorul de 5-1 (0-0, 5-1, 1-0), duminică, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un prim meci din semifinalele Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă. Kirili Kniazev (21:24), Richard Filip (27:38), Braden Walls (34:35, 37:11) şi Daniel Trancă (40:58) au marcat pentru Corona, iar golul harghitenilor a fost reu;it de Nikita Buţenko (24:25).

* Sportivul român Vlăduţ Simionescu a ocupat locul 7 la cat. +100 kg, duminică, la turneul de judo Grand Slam de la Ekaterinburg (Rusia). Simionescu l-a învins în optimi pe rusul Musa Tumenov, a pierdut sfertul de finală cu georgianul Onise Bugadze, iar apoi a fost întrecut şi în recalificări de rusul Ruslan Şahbazov.

* Jucătorul galez în vârstă de 37 de ani, Ryan Day, a câştigat, duminică seara, turneul Romanian Snooker Masters de la Bucureşti, după ce l-a învins în finală cu scorul de 10-8 pe englezul Stuart Bingham. Pentru Ryan Day, numărul 17 în clasamentul World Snooker, trofeul de la Bucureşti este cu atât mai important cu cât vine la doar o săptămână după ce s-a impus în turneul Gibraltar Open, unde a trecut de chinezul Cao Yupeng cu scorul de 4-0.

* Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat două goluri pentru Ludogoreţ Razgrad, care a surclasat-o pe Etăr Veliko Târnovo cu scorul de 6-0, duminică seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 26-a a campionatului de fotbal al Bulgariei. Keşeru a înscris în minutele 5 şi 74 şi a dau o pasă de gol lui Virgil Misidjan (24), olandezul marcând şi în min. 39. Celelalte goluri ale campioanei au fost reuşite de Anicet Andrianantenaina (58) şi de Jakub Swierczok (88), ultimul din pasa lui Cosmin Moţi.

* Atacantul belgian Mickey Batshuayi s-a dovedit din nou decisiv pentru Borussia Dortmund, marcând golul victoriei echipei sale în partida cu Hannover 96, disputată duminică în cadrul etapei a 27-a a campionatului de fotbal al Germaniei. Batshuayi a punctat în minutul 24 al întâlnirii de pe stadionul Signal Iduna Park, la care au asistat 82.000 de spectatori, ajutând-o pe Borussia să se menţină pe poziţia a treia în clasament, la un singur punct de ocupanta locului secund, Schalke 04.

* Echipa Southampton s-a calificat în semifinalele Cupei Angliei la fotbal, învingând în deplasare, cu scorul de 2-0, formaţia de liga a treia Wigan Athletic, într-o partidă disputată duminică. "Sfinţii", aflaţi la primul loc meci sub comanda noului antrenor Mark Hughes, au deschis scorul în repriza secundă, prin danezul Pierre-Emile Hojbjerg (62), rezultatul final fiind stabilit în ultimul minut de joc, de portughezul Cedric Soares (90).

* Chelsea Londra a completat careul semifinalistelor Cupei Angliei la fotbal, învingând în deplasare, cu scorul de 2-1 după prelungiri, formaţia Leicester City, duminică seara, în ultimul meci din faza sferturilor de finală ale competiţiei. Chelsea a deschis scorul prin spaniolul Alvaro Morata (min.42), însă gazdele au stabilit egalitatea în repriza secundă, prin internaţionalul englez Jamie Vardy (min.76), ducând meciul în prelungiri, unde londonezii au reuşit să marcheze golul victoriei şi al calificării printr-un alt spaniol, Pedro Rodriguez (min.105).

* Atacantul argentinian Lionel Messi a marcat cel de-al 25-lea său gol în actuala ediţie a campionatului de fotbal al Spaniei, cu ocazia meciului câştigat pe teren propriu de echipa sa, FC Barcelona, în faţa formaţiei Athletic Bilbao (scor 2-0), duminică, în cadrul etapei a 29-a din Primera Divison. Catalanii au deschis scorul în partida de pe Camp Nou prin Paco Alcacer (min.8), rezultatul final fiind stabilit în minutul 30 de Messi, cu un şut la firul ierbii, din afara careului.

* Pilotul italian Andrea Dovizioso (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Qatarului, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză ediţia 2018, la clasa MotoGP, care a avut loc duminică pe circuitul de la Losail. Dovizioso a fost înregistrat la finalul celor 22 de tururi de circuit (118,4 km în total) cu timpul de 42min.34sec.654/100, reuşind să-l devanseze cu 027/1000 pe spaniolul Marc Marquez (Honda), deţinătorul titlului mondial, şi cu 797/1000 pe italianul Valentino Rossi (Yamaha).

* Preşedintele Comitetului paralimpic internaţional (IPC), Andrew Parsons, a tras oficial cortina peste Jocurile Paralimpice de la PyeongChang (Coreea de Sud), duminică, cu ocazia unei ceremonii de închidere în cursul căreia a fost adus un omagiu astrofizicianului britanic Stephen Hawking, decedat miercuri, informează AFP. "A sosit momentul să declar închise Jocurile Paralimpice de iarnă de la PyeongChang", a declarat Parsons, la finalul unui spectacol care a combinat muzica, dansul, sunetele şi luminile. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel