Știrile dimineții, 7 martie - Sport

Universitatea Craiova
Universitatea Craiova

Ştirile pe scurt din această dimineaţă, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume.

* CS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, marţi, după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 1-0 (0-0), pe Stadionul Ion Oblemenco din Bănie, în sferturile de finală ale competiţiei. Soarta partidei a fost decisă de golul marcat de Nicuşor Bancu (56), care a profitat de o ieşire neinspirată a portarului Jaime Penedo, după o lansare foarte bună venită din partea lui Tiago Ferreira.

* Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a intrat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8.648.508 dolari, marţi, după ce a dispus de italianca Roberta Vinci, cu 6-4, 6-0, în ultima rundă a calificărilor. Niculescu (30 ani, 71 WTA) a câştigat după 68 de minute de joc în faţa veteranei italiene (35 ani, 147 WTA). 

* Echipa feminină de sabie cadete a României a ocupat locul 6, marţi, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Soci (Rusia). Echipa antrenată de Sandu Constantin şi Emil Oancea, formată din Ilinca Pantiş (CS Riposta), Maria Badea (CSA Steaua), Maria Matei (CS Dinamo) şi Felicia Iacob (CSA Steaua), a trecut în optimi de Polonia, cu 45-29 cu Polonia, a pierdut în sferturi în faţa Rusiei, cu 21-45, câştigând în faţa Ucrainei, cu 45-41, în primul meci pentru locurile 5-8, iar apoi fiind învinsă cu 45-24 de Bulgaria, în meciul pentru poziţiile 5-6, potrivit site-ului Federaţiei Române ce Scrimă.

* U-BT Cluj-Napoca a fost surclasată în deplasare cu echipa olandeză Donar Groningen, cu scorul de 103-75 (19-20, 27-14, 33-21, 24-20), marţi seara, în prima manşă a optimilor de finală ale FIBA Europe Cup la baschet masculin. Olandezii câştigaseră şi ambele confruntări cu U din Grupa L a FIBA Europe Cup, 77-73 în Sala Polivalentă şi cu 92-72 la Groningen.

* Davide Astori, căpitanul echipei italiene de fotbal Fiorentina, a murit în urma unui stop cardiac, a indicat autopsia, informează agenţia ANSA, citată de presa internaţională. Astori a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la doar 31 de ani, în camera sa de hotel din Udine, unde Fiorentina urma să joace duminică în Serie A, cu formaţia locală Udinese, în etapa a 27-a din Serie A.

* Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 2-1, în deplasare, în manşa secundă a optimilor de finală. Real, care a câştigat ultimele două ediţii ale competiţiei, se impusese şi în prima manşă, cu scorul de 3-1. Pe Parc des Princes golurile au fost marcate de Cristiano Ronaldo (51) şi Casemiro (80), respectiv Edinson Cavani (71).
.
* Liverpool s-a calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după 0-0 pe teren propriu cu FC Porto, în manşa secundă a optimilor de finală ale competiţiei. Cormoranii nu aveau emoţii în privinţa calificării, luând în considerare victoria cu 5-0 din tur. Senegalezul Sadio Mane (Liverpool), autorul unui hat-trick pe Dragao, a trimis mingea în bară în min. 31. Cea mai bună situaţie a oaspeţilor a fost ratată de ghanezul Majeed Waris (52), al cărui şut a fost respins de Loris Karius. FC Porto a făcut nu mai puţin de zece modificări în echipă după meciul tur.

* Oficialii echipei de Formula 1 Sauber au numit-o pe columbianca Tatiana Calderon ca pilot de încercare pentru anul competiţional 2018. Calderon, care a evoluat în cursele GP3, a avansat astfel de la pilot de dezvoltare la pilot de încercare, şi va fi prezentă în competiţiile de Grand Prix.

* Francezul Jonathan Hivert (Direct Energie) a câştigat etapa a 3-a a cursei Paris-Nisa, marţi, la Chatel-Guyon (Puy-de-Dome), în faţa celor doi colegi de evadare, Luis Leon Sanchez (Astana), care a îmbrăcat tricoul de lider, şi francezul Remy Di Gregorio (Delko-Marseille). Campionul Franţei, Arnaud Demare (Groupama-FDJ), care purta tricoul galben de lider, a trecut linia de sosire cu plutonul, la circa 40 de secunde.

* Legendarul boxer filipinez Manny Pacquiao a anunţat marţi că următorul său meci va avea loc în Malaezia, în mai sau în iunie. Malaezia, fără nicio îndoială, va fi locul în care vom boxa. Dacă nu va fi în mai, va fi în iunie, pentru a face în aşa fel încât pregătirea să nu-mi împiedice munca, a declarat Pacquiao (39 ani), care este şi senator, într-un interviu acordat televiziunii ABS-CBN.

* Biatlonistul Sebastian Sammuelson, component al ştafetei masculine a Suediei care a câştigat aurul la PyeongChang pe distanţa de 4x7,5 km, a anunţat că nu va participa la finala Cupei Mondiale, programată între 22-25 martie în Rusia, în semn de protest faţă de situaţia din această ţară privind dopajul în rândul sportivilor. Finalele la biatlon vor avea loc în oraşul Tiumen, după ce Federaţia internaţională de profil a decis să nu atribuie unui oraş din altă ţară organizarea evenimentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel