Urmărește emisiunea live


Ţiriac spune de ce nu candidează la Preşedinţie

Omul de afaceri Ion Ţiriac recunoaşte că a i s-a propus de mai multe ori de-a lungul timpului să candideze la preşedinţie, motivîndu-şi de fiecare dată refuzul prin faptul că nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru o ţară întreagă.

"Nu sunt un laş, dar faptul că trebuia să-mi iau responsabilitatea pentru o naţiune întreagă...", a spus Ion Ţiriac, vineri seara, într-un interviu acordat Digi 24 şi citat de ziare.com.

Afaceristul crede că România ar trebui să renunţe cu mândrie la intrarea în Schengen, pentru că nu trebuie să se roage de Uniunea Europeană. "Treaba cu Schengen eu aş uita-o. Vreţi Ucraina? Ia săriţi peste noi! Faceţi graniţa în altă parte!", a declarat Ion Tiriac, care a adăugat că România ar trebui "să-şi vândă pielea mai bine".

Tiriac s-a plâns că poporul român este "o naţiune blândă" într-o Europă" care nu te respectă dacă nu stai drept", precizând că România ameninţă Bruxelles-ul doar cu "un ham-ham".

Ţiriac a mai spus că bătălia politică internă dăunează imaginii României.

„Nouă ne lipsește un singur lucru. Și asta spun toți: stabilitatea politică. Nu înțeleg de ce nu sunt în stare să se așeze la masă partidul de guvernământ, cu opoziția, cu președintele, cu dreapta, cu stânga, pentru binele nostru, pentru binele României”, a declarat Ion Țiriac.

Bucureştiul a greşit când şi-a concentrat atenţia în totalitate spre Occident, neglijând Estul, a mai spus omul de afaceri, care a admis că în trecut considera această poziţionare ca fiind una pozitivă.

"Toate ţăile din vest s-au iîdreptat spre est, începând în primul rând cu Germania. Făceam barter de 5 miliarde de dolari cu China. Acum facem de 300 de milioane pe an. E o ruşine", a mai spus Ţiriac, care şi-a amintit cu nostalgie de "minunatele tractoare de la Braşov, pe care nu le mai avem".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel