Știri economice. Cele mai importante mutări pe piața economică din România

Codul Economic
Codul Economic

Ministerul de Finanțe nu a reușit plasarea integrală de emisiuni de stat, atacurile cibernetice se vor intensifica, iar țara noastră a importat în acest an o cantitate mai mare de gaze. Iată principalele știri economice ale zilei: 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu a reuşit, luni, să plaseze integral emisiunea de titluri de stat pe cinci luni programată şi a atras doar 356 de milioane de lei, la un randament mediu de 0,76%. Valoarea emisiunii a fost de 800 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte totale aproape de această sumă. 

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF-uri a fost de 7 miliarde lei, în noiembrie, în scădere cu 0,3% comparativ cu luna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a dezbătut şi adoptat în Consiliul Consultativ planul de acţiuni pentru anul 2017, iar printre cele mai importante proiecte se află acţiunile ce vizează aplicarea efectivă a prevederilor noii legi a infrastructurii, cu scopul de a reduce costurile instalării reţelelor de bandă largă în România, a anunţat luni instituţia într-un comunicat de presă. 

Numărul de atacuri cibernetice prin dispozitive inteligente ar putea creşte şi va conduce la blocarea activităţii unor servicii online folosite frecvent precum site-uri de ştiri, reţele de socializare sau magazine online, anul viitor, se arată într-un comunicat de presă al Bitdefender. 

România a importat, în primele 10 luni din 2016, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 620.900 tone echivalent petrol (tep), cu 720,2% (545.200 tep) mai mare faţă de cea importată în perioada similară din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică /INS/.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel