Tiramisu, rețeta originală. Cel mai iubit desert italian este prezentat în tot felul de variante, însă reţeta originală face furori. Se pregăteşte uşor şi te cucereşte pe loc.
500 g mascarpone
5 ouă cât mai proaspete
120 g zahăr
un pachet pişcoturi
700 ml espresso
3 linguri cremă de whiskey
esenţa de vanilie
3 linguri de zahăr
Vezi și: Dieta cu lămâie și țelină. Slăbești în timp record și sănătos
Tiramisu, rețeta originală. Prepara espresso, lasă-l să se răcească şi amestecă-l cu cremă de whiskey, cu esenţă de vanilie şi zahărul. Amestecul se lasă a frigider. Separă ouăle cu atenție. Bate albuşurile până când devin o spumă tare şi pufoasă.
Tiramisu, rețeta originală. Bate gălbenuşurile cu zahărul separat, până când se deschid la culoare şi îşi măresc puţin volumul, scrie retetepractice.ro. Adaugă mascarpone şi bate-l la viteza medie pentru 5-6 minute. Incorporează albuşul treptat în amestecul de gălbenuşuri folosind o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
Vezi și: ZODIA care are parte de un mare CÂȘTIG. Astrolog DCNews: Mă veți pomeni
Tiramisu, rețeta originală. Într-o tavă înaltă, pune un strat de ~0.5 cm de cremă. Trece rând pe rând pişcoturile prin cafea, apoi pune-le peste cremă. Nivelează un alt strat de cremă, cam jumătate din cantitatea rămasă, şi repetă blatul de pişcoturi, de data aceasta în direcţia opusă faţă de cum le-ai aranjat pe primele. Pune ultimul strat de cremă, pudrează întreaga suprafaţă cu cacao din abundenţă şi lasă prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu