Ținta de deficit bugetar. Elena Cristian, la Realitatea: Un audit, foarte important!

'Dacă te împrumuți 1 miliard de euro înseamnă că ai niște probleme', a remarcat Elena Cristian, redactor șef DC Business, într-o emisiune tv, în care s-a discutat de deficitul bugetar anunțat de proaspătul ministru de Finanțe.

”Înseamnă că ai de rostogolit niște bani”, a mai remarcat ea. ”Am spus de la început, de când a fost supraestimat PIB-ul, și când toată Europa cerea să nu facă acest lucru. Și supraestimarea creșterii economice a fost remarcată ca fiind prea mare, după cum au susținut diverse organisme internaționale. Ei au spus uitați-vă în Europa, la ce se întâmplă în lume. Nu aveți cum să aveți această creștere și nu aveți cum să vă construiți bugetul pe acești indicatori economici care sunt supraestimați”, a susținut Elena Cristian.

”De aceea, un audit este foarte important. Sunt mulți economiști care spun că putea face lucrurile în așa fel încât să ne încadrăm în ținta de deficit. Mă rog, este o formula ținta asta de deficit. Dar asta ar fi însemnat o presiune mult prea mare pe bugetul de anul viitor, prin rostogolirea sau amânarea unor plăți importante pentru începutul de an”, a explicat jurnalista DC Business, în platoul Roealitatea Plus, luni seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel