Tinerii ar putea să facă armata pe bază de voluntariat

Premierul Nicolae Ciucă ar vrea ca tinerii să facă din nou armata. 

Conform noului program de Guvernare, tinerii au posibilitatea să facă din nou armata. Serviciul militar va fi efectuat pe bază de voluntariat și vine la pachet cu o serie de beneficii și obligații, conform romaniatv.net.

”Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ”, se arată în programul de guvernare.

Într-un proiect actual dezvoltat în cadrul Ministerului Apărării, cei care vor dori să servească în Armată, vor încheia cu Ministerul Apărării un contract pe o perioadă de 4 ani.

Cum se va face serviciul militar

Nu au fost oferite încă detalii despre modul în care se va face, efectiv, acest serviciu militar voluntar în termen, scrie adevarul.ro. Unul dintre modele ar fi cel din Danemarca, ţară care recrutează anual 10.000 de tineri pentru un serviciu militar de 12 luni.

În fiecare an, numai în jur de 7.000 de tineri se prezintă voluntar la încorporare.

Maraton de vaccinare organizat de MApN, cu prilejul Zilei Naţionale a României

Ministerul Apărării Naţionale organizează în zilele de miercuri, 1 decembrie, şi joi, 2 decembrie, cu prilejul Zilei Naţionale a României, un maraton de vaccinare, acţiune menită să sprijine efortul naţional privind combaterea COVID-19.

Maratonul se va desfăşura în centrele de vaccinare din cadrul a şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2.

Astfel, cetăţenii care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8.00 a zilei de miercuri, 1 decembrie, şi până la ora 16.00 a zilei de joi, 2 decembrie, în centrele de vaccinare care funcţionează la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" din Iaşi, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova, Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov şi la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara.

Citește mai multe pe acest subiect aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel