Timiş:Podurile noi peste Bega, din zona Gării de Nord, finalizate în septembrie, susţine Nicolae Robu

[] []

25 iun 2019 / 11:47
Salveaza PDF Comentarii

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că extinderea cu încă două poduri laterale noi, lipite de vechiul pod 'General Dragalina', din apropierea Gării de Nord, se va finaliza în luna septembrie, întrucât lucrările sunt avansate.

 'La noul pod din aval de podul vechi sunt deja puse şi grinzile dintre cele două arce de pod pornite de pe cele două maluri, iar la noul pod din amonte de podul vechi, tocmai se pregăteşte punerea grinzilor. Ceea ce urmează este solidarizarea, la fiecare pod nou, a grinzilor cu arcele şi apoi betonarea, operaţii care, odată realizate, vor marca intrarea lucrărilor în linie dreaptă. În final, vom obţine un pod unitar consolidat şi extins de aproape trei ori ca lăţime, care va fi inaugurat şi dat în folosinţă în septembrie 2019', a afirmat Nicolae Robu. Întrucât la câteva sute de metri mai este în lucrări similare şi extinderea unui alt pod peste Bega, cel al 'Eroilor', care va fi gata tot în septembrie, în zonă au avut loc anumite perturbări în trafic, dar edilul le-a cerut timişorenilor scuze şi răbdare. Cele două poduri sunt finanţate de la bugetul local cu circa trei milioane de euro. Pe lângă acestea, în Timişoara va începe construirea altor patru poduri peste Bega, respectiv unul în prelungirea pasajului Jiul, altele două în zona ISHO-ILSA şi unul în prelungirea viitorului pasaj subteran Solventul. Pasajul subteran Solventul va fi cel mai mare din oraş şi are undă verde pentru demararea etapelor tehnice şi de execuţie, începerea lucrărilor fiind tergiversată aproape doi ani din cauza unor probleme cu proprietarul unei mici porţiuni din terenul necesar realizării proiectului.

Investiţia va costa aproape 30 de milioane de euro din fonduri europene, se vor crea noi străzi, noi trasee de tramvai şi conexiuni între mai multe zone urbane. 'A fost depus proiectul de reabilitare a liniei de tramvai şi a tramei stradale de pe Calea Bogdăneştilor, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la calea ferată Solventul, unde se va face ulterior joncţiunea cu strada Gării. (...). La ieşirea din pasajul Solventul vom avea un sens giratoriu din care o ramificare va fi spre canalul Bega spre noul pod Solventul, care va realiza o nouă legătură extrem de importantă între partea de sud - sud-vest cu cea de nord a oraşului. Se va ajunge la o nouă arteră de circulaţie în oraş, care acum nu există', a explicat, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28