Timbrul de mediu a distrus piaţa auto. Vezi cine spune

Introducerea timbrul de mediu a distrus piaţa auto locală, exportul fiind singurul segment care a salvat vânzările de maşini din ultimii ani, precizează constructorii de automobile.

"Piaţa este catastrofală. Este un dezastru. Singurul lucru care ne-a salvat a fost exportul. Cu 80.000 de maşini vândute în 2012 comparativ cu 351.000 în 2007 nu poate fi făcută o comparaţie. Nu sunt duşmanul celor care vând maşini second-hand, dar nu mă pot împăca cu această realitate criminal. Cum să ţii 2 producători într-o ţară al căror loc pe piaţa se duce sub 11", a spus Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, care este şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie Dacia, potrivit Capital.

 "Acest timbru de mediu ne-a distrus. Ştiu că unele decizii sunt politice, dar cum să încurajezi dezvoltarea când ai o piaţă care nu spune nimic", a adăugat preşedintele ACAROM.

"Din 337.000 maşini produse în România, doar 8,7% s-au vândut pe piaţa locală, faţă de 28% în Franţa, 27% în Germania şi alte ţări din Europa şi nu numai. Este un procentaj catastrofal. Nu ştiu până unde mai poate merge piaţa. Nu există o altă ţară în lume care produce masini şi care vinde atât de puţin pe piaţa locală", a arătat Stroe, citat de Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel