Ți-a murit părintele când aveai această vârstă? La ce trebuie să fii atent

Moartea unui părinte este extrem de duroasă pentru copilul care rămâne în urma sa, dar puțini știu că poate aduce și efecte neplăcute asupra sănătății fiecăruia dintre noi.

Dacă un copil, în vârstă de 11 ani, își pierde părintele, riscă să aibă depresie la vârstă adultă. Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu, cel mai bun psihiatru.

"Decesul unui părinte înaintea vârstei de 11 ani s-a văzut că este un factor de risc care funcționează în apariția depresiei la vârstă adultă", a spus specialistul.

Întrebat dacă vârsta propriu-zisă este un factor de risc, profesorul a zis: "Da, în sensul în care vârsta senectuții este un factor de risc. Când viața se apropie de sfârșit, crește anxietatea. Scad monoaminele cerebrale care susțin totuși tonusul psihic care și acesta scade. Apar stresul pensionării, bolile somatice, de însoțire, toate se adună, iar riscul este mare. Depresia poate este mai ușor de rezolvat în România zilelor noastre, cu structurile pe care le avem. (...) O depresie gravă trebuie tratată psihofarmacologic, dar și psihoterapeutic. (...) Pentru depresiile rezistente, sunt alte tipuri de intervenții".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel