Theresa May - Claudia Țapardel, răspuns. Vești pentru toți românii din Marea Britanie

Shailesh Vara a demisionat
Shailesh Vara a demisionat

Premierul britanic Theresa May i-a transmis un răspuns oficial europarlamentarei PSD Claudia Țapardel cu privire la situația românilor din Marea Britanie după BREXIT. 

În luna februarie a acestui an, Claudia Țapardel i-a adresat o scrisoare deschisă Theresei May, prin care atrăgea atenția Guvernului britanic asupra protejării drepturilor cetățenilor UE, și mai ales ale cetățenilor români, în Marea Britanie după Brexit.

Românii, drept de a locui și munci până-n 2021 

Premierul May a oferit garanții europarlamentarului Claudia Țapardel în ceea ce privește dreptul de a locui și de a lucra pe teritoriul Marii Britanii pe parcursul perioadei de tranziție (până în 2021), timp în care toți cetățenii europeni vor avea posibilitatea de a obține dreptul de rezidență.

VEZI AICI RĂSPUNSUL THERESEI MAY

Răspuns ca o garanție

”Apreciez răspunsul oficial al Premierului May privind drepturile milioanelor de cetățeni europeni, inclusiv ale cetățenilor români, care prin munca lor aduc plus valoare economiei britanice, în special în domenii ce țin de sănătate, construcții sau IT. Acest răspuns îl iau ca pe o garanție a faptului că cetățenii europeni se vor bucura pe deplin de drepturile lor în ceea ce privește negocierile care vor urma pe marginea Articolului 50.” a declarat eurodeputata Claudia Țapardel.

Lord Callanan Martin, ferm

Lord Callanan Martin, Purtător de Cuvânt al Guvernului britanic și Ministrul de Stat pentru Brexit (Minister of State for Exiting the European Union), a exprimat în mod ferm că prioritatea premierului Theresa May în cadrul negocierilor este garantarea drepturilor cetățenilor UE rezidenți în Marea Britanie, după intrarea în vigoare a acordului de retragere a acesteia din cadrul Uniunii.

Astfel, răspunsul oficial atestă faptul că toți cetățenii europeni care locuiesc în mod legal pe teritoriul Marii Britanii, și implicit cetățenii români, vor fi eligibili pentru dreptul de reședință până la perioada de implementare, 31 decembrie 2020.

Mai mult decât atât, cetățenii europeni care vor dori să locuiască în Marea Britanie după perioada de implementare vor avea această posibilitate, urmând ca Ministerul de Interne să emită în timp util primele propuneri pentru viitoarele reglementări.

Vești deosebit de bune

Europarlamentara Claudia Țapardel consideră aceste vești ca fiind deosebit de bune pentru toți cetățenii europeni, și un rezultat firesc al unor negocieri foarte intense: ”În calitatea mea de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European, încă de la anunțarea referendumului privind Brexit am militat pentru protejarea tuturor drepturilor cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie. Răspunsul oferit de Theresa May este o garanție a faptului că acest prim pas al negocierilor se soldează cu succes.”

[citeste si]

În încheiere, Marea Britanie și-a exprimat dorința de a găsi o soluție de comun acord cu privire la un cadru de mobilitate a muncii, care să permită profesioniștilor și companiilor din Uniunea Europeană și Marea Britanie să călătorească și să ofere servicii. ”Am apreciat foarte mult deschiderea Guvernului britanic în acest sens și mă bucur să văd că acesta este dispus să colaboreze cu instituțiile Uniunii în ceea ce privește protejarea statutului legal al cetățenilor UE din Marea Britanie. Consider că este normal și firesc ca Marea Britanie să ia măsurile necesare și să se asigure că viețile cetățenilor europeni de pe teritoriul său nu vor fi afectate de Brexit.” a adăugat europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy