Theodor Stolojan (PNL), critici dure după mărirea salariilor demnitarilor: O mare măgărie, încă un cui în coşciug

Un membru al Parlamentului European critică vehement majorarea indemnizaţiilor pentru înalții demnitari, considerând-o "o mare măgărie", și apreciază că "argumentul cu corupția este de o ipocrizie incredibilă".

Theodor Stolojan, europarlamentar PNL Stolojan și fost premier, consideră că majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari este "o mare măgărie", ce demonstrează că, în România, politica se face "la plesneală".

"Personal, mi se pare o mare măgărie ca un premier în funcţiune, în ultima zi, pentru că astăzi îşi începe mandatul premierul Ponta, deci ca în ultima zi să dai o asemenea Ordonanţă de Urgenţă! Asta nu face decât să confirme că din păcate suntem din nou în etapa politicii la plesneală, care pe care, care poate face. Am început să devin îngrijorat de restaurarea unor privilegii", a declarat, joi, la RFI, Theodor Stolojan.

Cristi Danileț (CSM), reacție după mărirea salariilor înalților demnitari

Fostul premier a precizat că nu este împotriva unei salarizări corecte în sectorul public, dar nu are cum să nu critice faptul că se "începe cu vârful" și că premierul interimar nu a putut să aibă "răbdare" până când "aşa cum a promis ministrul Muncii, se va ieşi cu un proiect care să revadă întregul sistem de salarizare pentru sectorul public din România".

În opinia europarlamentarului liberal, "argumentul cu corupţia, cu salariile mici este din nou o ipocrizie incredibilă, pentru că am văzut foarte limpede, avem cazuri de corupţie în justiţie, unde salariile sunt cu mult peste media din sectorul public. Deci suntem în etapa politicii la plesneală. A început cu pensii speciale, denumite indemnizaţii speciale pentru parlamentari, s-a trecut pe urmă la pensiile pentru militari, acum înţeleg că s-a depus un proiect de lege în Parlamentul României, pentru a se da pensii speciale şi la primari, preşedinţi de Consilii Judeţene. Deci suntem în etapa politicii la plesneală, care apucă, cine poate, bate un cui în coşciug", a acuzat europarlamentarul liberal.

Salarii mărite pentru înalții demnitari. Ce spune Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel