Theodor Stolojan: Legea dării în plată nu trebuia introdusă într-un an electoral

Europarlamentarul Theodor Stolojan consideră că legea dării în plată nu trebuia introdusă într-un an cu alegeri. În acest context, toate dezbaterile sunt viciate de campania electorală.

Theodor Stolojan spune că " Fiind introdusă într-un an electoral în dezbatere, sigur că toate dezbaterile sunt viciate de campania electorală care de fapt este în toi, după cum observaţi, dacă vă uitaţi în Bucureşti, vedeţi numai bannere cu fel de fel de figuri care doresc să candideze la Primărie sau în alte părţi. Deci nu era un proiect de lege de introdus într-un an electoral, pentru că orice dezbatere devine deturnată, viciată de motive electorale", a declarat europarlamentarul la RFI.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple acum cu legea dării în plată, Stolojan a  afirmat că: "Păi, explicaţi-mi care politician se opune unei legi care spune că vrea să salveze situaţia unor persoane, unor gospodării, care au luat credite şi nu le mai pot rezolva? Înseamnă într-un an electoral să-ţi tai pur şi simplu craca de sub voturile de la această parte a electoratului, care se află într-o situaţie dificilă şi sunt destul de mulţi. Nu era o lege care să fie dezbătută într-un an electoral, dimpotrivă, o lege la care cu multă răbdare toţi trebuiau să se aşeze la masă, să găsească o soluţie care să ţină seama de interesele tuturor, nu numai de interesele unei părţi sau ale alteia. Din păcate şi sistemul bancar are aici o parte de vină, pentru că a existat tot timpul, dar tot timpul, o diferenţă între declaraţiile date de către responsabilii din sistemul bancar şi ceea ce se întâmpla, dialogul între cetăţean care se prezenta, deci între debitorul care se prezenta la ghişeele băncilor, încercând să ajungă la o soluţie amiabilă, convenabilă ambelor părţi".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel