Theodor Stolojan: Cel mai mare risc pentru România este Parlamentul

Europarlamentarul Theodor Stolojan consideră că cel mai mare risc pentru România îl reprezintă Parlamentul țării, iar dacă PNL încearcă să dea vina pe președintele Klaus Iohannis sau pe guvernul tehnocrat pentru eșecul alegerilor din 5 iunie este o "prostie".

Potrivit România TV, în ședința de astăzi a liberalilor au existat lideri de filiale care au spus că PNL decontează acum o activitate proastă a Guvernului Cioloș, dar și că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat deloc în această campanie.

Europarlamentarul Teodor Stolojan are însă o altă opinie: "Mi se pare o prostie o asemenea discuție de a da vina pe preşedinte sau pe premier pentru că am pierdut alegerile, în condițiile în care îți schimbi de trei ori candidatul la Primăria București. D-lui Predoiu nu-i pot imputa absolut nimic, nu s-a pregătit pentru așa ceva, a fost luat pe nepregătite, pus într-o postură de neinvidiat. Dacă căutăm în alte direcții cauzele pentru care am pierdut Bucureștiul în felul în care l-am pierdut, suntem pe o pistă cu totul greșită", a declarat, miercuri, prin telefon, la România TV, Theodor Stolojan.

Europarlamentarul crede însă că, acum, PNL trebuie să facă o analiză corectă a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor.

"Partidul are o problemă pe care trebuie să o rezolve, înainte de a ne gândi la demisii. Trebuie să înțelegem de ce am pierdut Bucureștiu și unele municipii în care puteam câștiga foarte bine. E foarte simplu să spui acum să demisioneze unul sau altul. Gândiți-vă că intrăm în iulie, nu vă așteptați ca cineva să nu-și ia concediu vara. Din septembrie, partidele vor fi în campanie electorală", a explicat europarlamentarul, întrebat dacă Alina Gorghiu și Vasile Blaga ar trebui să demisioneze din fruntea PNL.

Stolojan: Cel mai mare risc pentru România, Parlamentul 

Cât despre reproșurile aduse de liberali actualului guvern, care ar fi adus măsuri mai puțin plăcute într-o campanie, Theodor Stolojan consideră că cel mai mare risc pentru România îl reprezintă Parlamentul României.

"Acest executiv încearcă să-și facă datoria în condițiile în care cel mai mare risc pentru România, astăzi, îl reprezintă Parlamentul cu niște inițiative pe care dânșii consideră, conform Constituției, că au dreptul să le facă. Dar a avea acest drept nu înseamnă iresponsabilitate în actul legislativ. Parlamentul se comportă în inițiativele legislative ca și cum nu ar exista guvern, ca și cum n-ar exista nicio contrângere economică sau financiară pentru economia României. Deja au pus bugetul României în pericol printr-o serie de măsuri legislative adoptate și guvernul încearcă să mențină această corabie pe linia de plutire", a adăugat Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel