Theodor Paleologu: În politică e plin de ţicniţi. Să meargă la psiholog

Un membru al Parlamentului României și fost ministru al Culturii recomandă, profilactic, tuturor oamenilor politici să consulte un psiholog, pentru a evita riscul de a o lua razna. "În profesia de om politic, e plin de ţicniţi", atenționează deputatul român.

"În profesia în care am ajuns, aceea de om politic, e plin de ţicniţi! Multă lume ar face bine, măcar, să aibă un contact cu un psiholog, pentru a-i aduce cu picioarele pe pământ", a declarat, marți, pentru Mediafax, deputatul Theodor Paleologu, care a mărturisit că el a apelat la un astfel de specialist în diverse momente ale vieții. 

În opinia deputatului, "Pentru oamenii politici e important dialogul cu psihologii, pentru sănătatea lor mintală". Paleologu a mai afirmat că dacă cei care ne conduc ar fi avut deschiderea de a vorbi din când în când cu un psiholog, aceștia nu ar mai făcut așa "multe prostii". "Sunt greşeli grave care s-au făcut din tot spectrul politic, pentru că oamenii o iau razna!", a adăugat fostul ministru al Culturii.

A merge la psiholog nu înseamnă că eşti "nebun, mai puţin masculin sau mai puţin bărbat", ci e un act "de igienă" "ceva normal, ca spălatul pe dinţi", a mai explicat Paleologu, care susține că la români, există o barieră psihologică, o spaimă de a merge la un astfel de specialist.  

Întrebat căror oameni politici le-ar recomanda să meargă la psiholog, Paleologu a răspuns că "tuturor", pentru că, după părerea lui, "toată lumea are nevoie".

"E profilactic! Nu există să ai putere şi să nu intervină riscul de a o lua razna! Ştiu acest lucru pentru că am fost ministru, ştiu ce înseamnă, am fost ambasador, dacă nu eşti foarte lucid cu tine însuţi, dacă nu îşi dai seama că o poţi lua razna, deci, până la urmă o iei razna!", a mai declarat Theodor Paleologu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel