The Guardian. Viorica Dăncilă: ”Îmi doresc ca imaginea României să fie una pozitivă”

The Guardian a publicat pe 16 iulie un interviu cu Viorica Dăncilă, urmărind evoluția PSD de la alegerile europarlamentare din acest an și până la condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea.  

În mai puțin de 48 de ore, partidul de guvernământ al României a primit o triplă doză de realitate după alegerile din mai, scrie The Guardian în interviul cu Viorica Dăncilă.

„Consider că aceste alegeri nu reprezintă o victorie a partidelor de opoziție, ci o înfrângere pentru PSD", a spus Viorica Dăncilă pentru The Guardian. Cu toate acestea, notează sursa citată, consideră că partidul ei poate transforma lucrurile în jur.

Dăncilă: Am înțeles mesajul din 26 mai


În urma votului din mai 2019, Dăncilă a promis să renunțe la propunerile juridice controversate, un angajament pe care l-a reiterat săptămâna aceasta, continuă The Guardian. „Am înțeles mesajul din 26 mai. Nu am mai vorbit despre sistemul de justiție. Aș dori să mă întorc la agenda care se concentrează pe cetățean", a declarat Viorica Dăncilă.

Jurnaliștii de la The Guardian notează că Dăncilă a condus Guvernul în ultimele 18 luni, printre acestea numărându-se și perioada când România a deținut președinția rotativă a UE.

Dăncilă: Vreau ca imaginea țării mele să fie bună

De asemenea, a fost menționată și tensiunea dintre București și Bruxelles privind negocierile legate de Laura Codruța Kovesi. Dăncilă a spus că, în opinia sa, Kovesi trebuie să „rezolve problemele sale cu sistemul de justiție”. „Ce facem dacă aceste acuzații sunt reale? Nu știu dacă sunt adevărate sau nu, este o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată și vreau ca imaginea țării mele să fie una pozitivă", a precizat Dăncilă.

În altă ordine de idei, Viorica Dăncilă a indicat spre o creștere economică puternică și a declarat că Guvernul României își îndreaptă atenția spre domenii precum educație, sănătate și infrastructură. Îmbunătățirea relațiilor cu Bruxelles va fi o altă prioritate, mai scrie The Guardian.

Dăncilă a mai spus: „Din 2011, îndeplinim toate criteriile necesare pentru aderarea la Spațiul Schengen. Dar decizia politică este împotriva aderării noastre".

„Nu vrem să repetăm greșelile trecutului", a subliniat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel