Urmărește emisiunea live


Teva l-a numit pe Kare Schultz în funcția de Președinte și CEO

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. a anunțat că membrii Consiliului Director l-au numit pe Kåre Schultz în funcția de Președinte și CEO al companiei. 

Acesta îi succede Dr. Yitzhak Peterburg, care va continua să rămână în funcție ca CEO interimar până când Schultz se va alătura companiei.

Anunțul reprezintă încheierea cu succes a procesului global de identificare a celui mai bun lider pentru companie, care a fost organizat de Consiliul Director al Teva, cu sprijinul companiei Heidrick & Struggles. De menţionat că Schultz se va reloca în Israel și va avea biroul în sediul Teva din Petah Tikva.

Este un veteran al industriei sănătății, având o carieră de aproape 30 de ani derulată în companii cu profil farmaceutic și de sănătate la nivel global. De-a lungul carierei sale, a câștigat o perspectivă unică asupra portofoliilor medicamentelor generice și de specialitate și a condus, în același timp, afaceri complexe în toată lumea. Cea mai recentă poziție deținută a fost aceea de Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, unde a fost apreciat pentru inițiativele sale pentru restructurarea companiei și lansarea unei strategii solide de redresare concentrată pe realizarea unui model sustenabil de structură de cost și operațional. Datorită performanței sale, compania este pe cale să aibă cele mai mari venituri și câștiguri din istoria sa. Înainte de rolul de Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, a deținut funcția de CEO al Novo Nordisk, unde a avut un rol-cheie în transformarea companiei într-una dintre cele mai performante din domeniul farmaceutic și în implementarea unei abordări operaționale bazată pe valori.

„Kåre este liderul potrivit pentru a duce Teva la nivelul următor, datorită experienței sale extinse în domeniul farmaceutic global și a faptului că a determinat dezvoltare și extindere internațională, cu costuri marginale reduse, reușind totodată să livreze pe măsura promisiunilor către acționari și dovedind angajamentul față de o cultură a conformității", a spus Dr. Sol J. Barer, președintele Consiliului de Directori al Teva.

Schultz a spus: „Sunt onorat să mă alătur Teva, o companie-simbol pe care am admirat-o îndelung în cariera mea. Ceea ce m-a atras la Teva și ceea ce o face diferită este angajamentul său unic pentru dezvoltare globală în paralel cu oferirea de tratamente noi, de calitate, pacienților și o cultură inovatoare pentru angajați. Sunt mândru să vin într-o companie care, prin gama sa largă de medicamente generice și de speciailitate, precum și prin soluțiile sale, ajută zilnic milioane de pacienți din toată lumea. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu întreaga echipă Teva și să construim împreună un viitor de succes atât pentru companie, cât și pentru acționarii săi."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel