Testul decisiv pentru Marcel Ciolacu şi PSD. Bogdan Chirieac: Atunci se va vedea dacă au forţă

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre strategia PSD şi despre momentul care va dovedi dacă PSD va avea puterea de a duce planul lui Marcel Ciolacu la bun sfârşit. 

Într-o intervenţie la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce Marcel Ciolacu nu doreşte ca PSD să propună un premier dacă Guvernul Orban va cădea, chiar dacă sunt voci în rândul social-democraţilor care cer ca PSD să forţeze reintrarea la guvernare.

"E simplu de ce Marcel Ciolacu nu doreşte să propună un premier de la PSD: fiindcă cel mai bun agent electoral în această perioadă de tranziţie în Partidul Social Democrat este Ludovic Orban şi guvernul său. Şi atunci sigur că dânsul îi vrea la putere până la alegerile la termen. Cum s-a întâmplat cu Guvernul Cioloş, sprijinit de PNL, care a dus partidul în 20% şi PSD-ul în 47,5%", a declarat Bogdan Chirieac.

"O altă parte ţine de pragmatism. Vă daţi seama că preşedintele Iohannis nu va numi - că nu poate să numească - un premier de la PSD. Tocmai a spus că principala realizare a primului său mandat e că a dat jos Guvernul PSD şi acum să numească un premier de la PSD? Marea iscusinţă a lui Ciolacu se va vedea, dacă este mare, când va trece următorul guvern pe care-l va numi Klaus Iohannis. Că domnul Iohannis ar vrea ca următorul guvern să pice. Să vedem dacă PSD are forţa să i-l treacă. Pentru că dacă i-l trece, s-a sfârşit cu alegerile anticipate. Şi aşa cum stau lucrurile acum, indiferent cum s-ar numi premierul, lumea ştie - s-a văzut şi ieri la Iaşi - că preşedinte şi prim-ministru în această ţară este domnul Klaus Iohannis", subliniază analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel