Ţestoasa Jonathan a împlinit 190 de ani! Este cel mai bătrân animal de pe planetă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Viața a fost cu adevărat un maraton pentru Jonathan, o țestoasă uriașă care deține titlul de cel mai bătrân animal terestru viu. Cea mai recentă realizare a sa: sărbătorirea a 190 de ani.

Broasca țestoasă Jonathan a împlinit 190 de ani în weekend și a fost sărbătorită timp de trei zile. Reptila gigantică din Seychelles, dată cadou guvernatorului din insula Sfânta Elena în 1882, este și cel mai bătrân animal terestru viu cunoscut. La petrecerea de trei zile au luat parte rezidenți din întreaga insulă. Sărbătoarea a început vineri la casa guvernatorului, cu momente importante inclusiv un tort făcut special pentru a putea fi mâncat de Jonathan și prietenele sale țestoase, și un videoclip animat despre viața lui.

Jonathan a orbit și nu mai are miros

Jonathan a devenit faimos, după ce a intrat în Cartea Recordurilor datorită vârstei înaintate. Pe lângă cel mai bătrân animal terestru, el este și cel mai în vârstă chelonian – un ordin care cuprinde mai multe specii de broaște țestoase. În 1991, i s-a dat o parteneră cu care a dezvoltat fericit o relație intimă, însă 26 de ani mai târziu, s-a descoperit că Frederica era de fapt mascul, potrivit The Guardian.

Jonathan este acoperit de riduri, e orb și nu mai are miros. Data exactă a nașterii lui rămâne necunoscută, dar estimările sugerează că a eclozat în 1832. Deoarece a devenit o celebritate locală și națională, Jonathan a apărut pe timbrele emise de Sf. Elena, a raportat CNN, și pe o monedă de 5 pence.

Deținătorul recordului anterior pentru cel mai bătrân chelonian a fost Tu'i Malila, o broască țestoasă care a trăit cel puțin 188 de ani, înainte de a muri în 1965. Tu'i Malila a fost dăruită familiei regale din Tonga de către exploratorul britanic căpitanul James Cook, în jurul anului 1777, potrivit Guinness.

Recunoaște vocea veterinarului care are grijă de ea

Cartea Recordurilor a menționat că: „Vârsta lui Jonathan este o estimare bazată pe faptul că era pe deplin matur și, prin urmare, avea cel puțin 50 de ani, când a sosit pe insula Sfânta Elena, din Seychelles, în 1882. El poate fi chiar mai în vârstă decât spunem noi".  Vârsta lui arată că Jonathan era tânăr când regina Victoria (1819-1901) a Regatului Unit a urcat pe tron ​​și că, mai recent, a asistat la zorii erei tehnologice. Cu toate acestea, Jonathan nu l-a întâlnit pe cel mai cunoscut rezident al Insulei Sfânta Elena; generalul francez Napoleon Bonaparte a sosit pe insulă în 1815 și a murit acolo șase ani mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel