EXCLUSIV  Teste rapide pentru depistarea CANCERULUI. Dr. Laszlo Attila: Revoluție, o premieră! Spargerea unei bariere importante

Teste rapide pentru depistarea CANCERULUI. Dr. Laszlo Attila: O premieră! Spargerea unei bariere importante / Foto: Pixabay
Teste rapide pentru depistarea CANCERULUI. Dr. Laszlo Attila: O premieră! Spargerea unei bariere importante / Foto: Pixabay

Dr. Laszlo Attila, secretar în Comisia pentru sănătate din Senat, a anunțat la DC NEWS o premieră în ceea ce privește testarea în afecțiunile oncologice.

Dr. Laszlo Attila a fost invitat în cadrul dezbaterii online cu tema ”Testarea  în farmacie, componentă importantă a campaniilor de prevenție și depistare precoce a bolilor  grave”, organizată de DCMediaGroup. Acesta a anunțat o premieră în ceea ce privește testarea în afecțiunile oncologice.

"Foarte probabil în scurt timp vom asista la o revoluție în domeniul testelor rapide și aici mă refer la testele rapide care vor apărea sau chiar au apărut în anumite afecțiuni oncologice, ceea ce va fi o premieră și va fi spargerea unei bariere importante în activitatea de depistare precoce și de screening în aceste afecțiuni.", a declarat Laszlo Attila.

Laszlo Attila, despre vaccinarea în farmacii:  Trebuie să ne pună pe gânduri

Laszlo Attila a vorbit și despre vaccinarea în farmacii, pe care o consideră necesară în România. Un proiect în acest sens s-ar afla deja la Camera Deputaților, dar stă blocat de 2 ani de zile.

"Un alt aspect, dacă rămânem la nivelul farmaciilor, aș ridica problema vaccinării în cadrul farmaciilor, în cazul vaccinurilor facultative pentru că este o problemă pe care noi am deschis-o în urmă cu trei ani de zile în Legea Vaccinării care stă de mai bine de doi ani de zile în Camera Deputaților, are articol care face referire la acest lucru și la linia respectivă dezbaterile au pornit de la faptul că accesul în farmacii este mult mai facil decât în cabinetele medicale și în același timp sunt optim create toate condițiile necesare și aici mă refer inclusiv la pregătirea personalului, pregătirea pentru eventualele efecte secundare care pot apărea, sunt disponibile în marea majoritate a farmaciilor sau pot fi asigurate.

Până să ne confruntăm cu Sars-CoV-2, țările care au ajuns la un nivel aproape incredibil pentru noi, de 50-60% rata de acoperire a vaccinărilor facultative, marea majoritate au făcut acest pas datorită introducerii posibilității de a te vaccina în farmacii. Cred că este un lucru care trebuie să ne pună pe gânduri și ar trebui să facem și noi un pas înainte în acest sens pentru că probabil că inclusiv această vaccinare împotriva Sars-CoV-2 va merge în aceeași direcție și va fi ca și cu vaccinul antigripal. Va exista un moment de referință când se trage o linie, pe o perioadă relativ scurtă, se va face acel vaccin adaptat acelor subtitluri care vor fi și vor cauza bolile, și din când în când vom reaminti imunității noastre că e bine să fie pregătită pentru o eventuală situație de infectare.", a mai spus dr. Laszlo Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel