Testare gratuită Babeş - Papanicolau. Unde se poate face și cine beneficiază

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

A început o campanie de testare gratuită Babeş - Papanicolau.

Testare gratuită Babeş - Papanicolau se adresează femeilor din Brașov. Persoanele interesate se pot programa la centrul de recoltare organizat de Spitalul Judeţean.

 "Procedura presupune informarea, educarea, conştientizarea şi, nu în ultimul rând, recoltarea de probe şi realizarea aşa-numitelor teste screening pentru femeile care sunt eligibile pentru grupul ţintă. Pentru femeile între 24-29 de ani se face testarea clasică Babeş-Papanicolau, prin examen citologic, iar pentru femeile peste 30 de ani, practic, este vorba despre testarea tulpinii de virus papiloma HPVU, o noutate pentru sistemul de servicii medicale de clinic din România, şi anume screening primar prin testare HPV", a spus managerul proiectului, dr. Cosmina Uzun, scrie Rador.

Recoltarea test Babeş-Papanicolaou şi testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează la Cabinetul de Planning Familial de la Policlinica Tractorul, de pe strada Olteţ nr. 2.

Cancerul de col uterin, "o raritate" în SUA. Herghelegiu (Sanador): Dacă aplicăm aceeași soluție, vom avea succes și în România

Conf. dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit despre progresele făcute în prevenirea și tratarea cancerului de col uterin.

"Vaccinare tinerelor în perioada adolescenței este imperios necesară, pentru că dă un răspuns imun foarte bun și de durată și, de fapt, a devenit un must (trebuie) într-o mare parte a țărilor occidentale și în Statele Unite ale Americii. Există asiguratori care nu-ți dau niciun ban, dacă te-ai îmbolnăvit de cancer al colului uterin, în momentul în care nu ți-ai făcut vaccinarea la vremea ei, lucru care mi se pare foarte corect și foarte bun.

Ar fi un stimulent pentru femeile care au grijă de fetițele lor, să le vaccineze tempestiv, să le asigure o protecție imună bună și în felul acesta am putea să reducem incidența cancerului de col uterin, lucru care s-a realizat în țările occidentale și mai ales în SUA, unde cancerul de col uterin începe să devină o raritate datorită programului masiv de vaccinare. Probabil, treptat, și la noi va fi tot mai ușor acceptat“, a precizat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel