Test diabet. Află în 10 minute dacă ai risc de diabet de tip 2

Diabetul este o boală subdiagnosticată. Potrivit Federației Internaționale a Diabetului, pentru fiecare pacient diagnosticat cu diabet există încă o persoană nediagnosticată. Pentru a reduce aceste date, organizația a creat un test de diabet care poate fi efecuat online. 

Cele mai multe dintre cazurile nediagnosticate sunt de diabet de tip 2.

Federația Internațională a Diabetului (International Diabetes Federation - IDF) a creat un instrument online de evaluare a riscului de diabet, care poate determina riscul unui individ de a fi afectat de diabetul de tip 2 în următorii 10 ani, potrivit scoalapacientilor.ro. Completarea testului durează doar 10 minute, rezultatele fiind confidențiale.

Testul de diabet poate fi efectuat pe https://www.idf.org/type-2-diabetes-risk-assessment/.

Factori de risc

În cele mai multe cazuri, nu putem face mare lucru în privința vârstei și a predispoziției genetice. Însă alți factori de risc ai diabetului de tip 2, precum greutatea crescută, obezitatea abdominală, sedentarismul, obiceiurile alimentare și fumatul, sunt modificabili și prevenibili. Alegerile în materie de stil de viață pot preveni diabetul de tip 2 sau, cel puțin, pot întârzia apariția lui.

Dacă aveți cazuri de diabet în familie, ar trebui să aveți mare grijă la greutate de-a lungul anilor. Creșterea circumferinței taliei, în special, sporește riscul de diabet de tip 2, în timp ce o activitate fizică moderată scade acest risc. Ar trebui să fiți atenți și la dietă: mâncați în fiecare zi produse din cereale bogate în fibre și legume și încercați să eliminați grăsimile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel