Test cultură generală - muzică. Cine a compus melodia "Ani de liceu"?

Descriere foto:

Iubești muzica și nu ți-a scăpat niciun artist la modă, până acum? Înseamnă că testul de cultură generală, de mai jos, va fi un fleac. La câte întrebări ai reușit să răspunzi?

1. Cum îl cheamă pe solistul trupei Metallica?

a) James Hatfield

b) Axl Rose

c) Bruce Dickinson

2. Cu ce melodie a câştigat Eurovision trupa ABBA?

a) Gimme, Gimme, Gimme

b) Waterloo

c) The winner takes it all

3. În ce ţară s-au născut membrii trupei Bee Gees?

a) Anglia

b) SUA

c) Australia

4. La ce vârstă a murit Michael Jackson?

a) 50

b) 44

c) 58

5. Din ce ţară provine trupa Rammstein?

a) Suedia

b) Germania

c) Finlanda

6. Din coloana sonoră a cărui film a făcut parte o melodie a naistului român Gheorghe Zamfir?

a) Pulp Fiction

b) Jackie Brown

c) Kill Bill

7. Cine a compus muzica serialului de televiziune Game of Thrones?

a) James Horner

b) Hans Zimmer

c) Ramid Djawadi

8. Ce artist a făcut celebră melodia „Non, je ne regrette rien"?

a) Yves Montand

b) Charles Aznavour

c) Edith Piaf

9. Cine a compus celebra melodie folosită la începutul emisiunii Teleenciclopedia?

a) Charlie Chaplin

b) Nicolae Kirculescu

c) Ciprian Porumbescu

10. Cine a compus melodia „Ani de liceu"?

a) Florin Bogardo

b) Nicolae Corjos

c) Stela Enache

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – a, 4 – a, 5 – b, 6 – c, 7 – c, 8 – c, 9 – b, 10 – a.



Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22