Tesla pierde echivalentul a JUMĂTATE din PIB-ul României după anunțul că Elon Musk a cumpărat Twitter

Tesla a pierdut marți o valoare de 126 de miliarde de dolari, pe fondul îngrijorării investitorilor că șeful executivului Elon Musk ar putea fi nevoit să vândă acțiuni pentru a-și finanța contribuția de 21 de miliarde de dolari, la cumpărarea de 44 de miliarde de dolari a Twitter.

Tesla nu este implicată în acordul Twitter, dar acțiunile sale au fost vizate de speculanți, după ce Musk a refuzat să dezvăluie public de unde provin banii pentru achiziție.

Analistul de la Wedbush Securities, Daniel Ives, a spus că îngrijorările legate de viitoarele vânzări de acțiuni de către Musk și posibilitatea ca acesta să fie distras de munca pe care trebuie să o depună la Twitter au cântărit pe acțiunile Tesla.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, realizată de Economic Times.

Cu siguranță, scăderea acțiunilor Tesla a venit pe un fundal al mai multor provocări pentru multe acțiuni tehnologie.

Nasdaq s-a închis marți la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, deoarece investitorii erau îngrijorați de încetinirea creșterii economice globale și de majorări mai agresive ale ratelor din Rezerva Federală a SUA.

Acțiunile Twitter au scăzut, de asemenea, marți, scăzând cu 3,9% până la închiderea la 49,68 dolari, chiar dacă Musk a fost de acord să-l cumpere luni pentru 54,20 dolari pe acțiune în numerar.

Creșterea răspândirii reflectă îngrijorarea investitorilor că scăderea abruptă a acțiunilor Tesla, din care Musk își trage cea mai mare parte din averea sa de 239 de miliarde de dolari, ar putea determina cea mai bogată persoană din lume să se gândească mai bine la tranzacția Twitter.

„Dacă prețul acțiunilor Tesla continuă să rămână în cădere liberă, asta îi va pune în pericol finanțarea”, a declarat Ed Moya, analistul senior de piață OANDA.

Ca parte a acordului cu Tesla, Musk a contractat și un împrumut în marjă de 12,5 miliarde de dolari legat de acțiunile sale Tesla. 

Profesorul de la Universitatea din Maryland, David Kirsch, ale cărui cercetări se concentrează pe inovare și antreprenoriat, a declarat că investitorii au început să-și facă griji cu privire la „o cascadă de apeluri în marjă” pentru împrumuturile lui Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel