Tesla, investiție de miliarde de euro în viitoarea uzină de la Berlin

Tesla a anunțat că va investi mai multe miliarde de euro în viitoarea sa uzină de la Berlin.

Constructorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa, care urmează să fie amplasată în apropiere de Berlin, au declarat sursele citate de DPA, citează Agerpres.

Potrivit unor surse din interiorul guvernului landului Brandenburg, în prima fază, viitoarea uzină Tesla ar urma să aibă 3.000 de angajaţi, însă după expansiune cifra ar putea ajunge la 8.000 de angajaţi. Lucrările de construcţia la viitoarea uzină ar urma să înceapă în primul trimestru din 2020, însă până atunci Tesla trebuie să depună actele necesare pentru obţinerea autorizaţiilor.

Tot potrivit surselor din interiorul guvernului landului Brandenburg, Tesla intenţionează să planteze un număr triplu de arbori faţă de cei care urmează să fie doborâţi pe terenul unde urmează să fie construită uzina.

Beneficiază de subvenţii europene

Potrivit cotidianului "Bild am Sonntag", Tesla ar urma să beneficieze de subvenţii europene în valoare de aproximativ 300 milioane de euro, dacă Bruxelles-ul îşi va da acordul pentru aceste subvenţii.

Uzina Tesla din Germania ar urma să demareze operaţiunile la finele lui 2021. În prima fază la această uzină vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar şi SUV-ul Model Y.

Prima "Gigafactory" a fost construită de Tesla în deşertul din statul american Nevada. Apoi, în mai puţin de şase luni, a fost construită o altă fabrică în China, la Shanghai. Deja compania dispune de o fabrică de asamblare în Olanda unde sunt produse maşinile Model S şi X.

Tesla intenţionează să livreze în acest an un număr record de 360.000 - 400.000 de vehicule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel